Pistáciový cheesecake
Suroviny
Korpus
- 160 g maslových sušienok Sondey
- 80 g roztopeného masla Pilos
Krém
- 100 g bielej čokolády Fin Carré
- 400 g nátierky z čerstvého syra Milbona
- 3 vajcia
- 50 g práškového cukru Belbake
- 20 g kukuričného škrobu
- 100 g kyslej smotany Pilos
- 80 g mletých pistácií Alesto
Poleva
- 100 g bielej čokolády Fin Carré
- 30 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 30 g masla Pilos
Ozdoba
- 60 g pistácií Alesto
Potrebujeme
- okrúhlu formu s vyberateľným dnom s priemerom 24 cm
POSTUP
Sušienky rozdrvíme a zmiešame s roztopeným maslom.
Preložíme do formy, dno utlačíme lyžicou a zmes nanesieme aj po okrajoch.
Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
V mise zmiešame nátierku z čerstvého syra, vajcia a cukor. Pridáme kukuričný škrob, kyslú smotanu, vlažnú roztopenú bielu čokoládu a najemno mleté pistácie. Hotový krém nalejeme na pripravený korpus.
Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 30 – 40 minút.
Upečený cheesecake necháme úplne vychladnúť a stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.
Koláč vyberieme z formy a preložíme na servírovací tanier.
Bielu čokoládu so smotanou na šľahanie a maslom roztopíme vo vodnom kúpeli.
Nanesieme na cheesecake a ozdobíme nasekanými pistáciami.