1
10
Tvarohová torta s mascarpone a červenými pomarančmi

Tvarohová torta s mascarpone a červenými pomarančmi

2 h 45 m
12 porcií

Suroviny

Korpus

  • 6 bielkov
  • štipka soli Kania
  • 140 g kryštálového cukru Belbake
  • 2 vanilínové cukry Belbake
  • 6 žĺtkov
  • 100 g mletých mandlí Belbake
  • 100 g polohrubej múky Belbake
  • 1 kypriaci prášok do pečiva Belbake


Sirup

  • 80 g pomarančového džemu Maribel
  • 30 g medu
  • 30 ml šťavy z červených pomarančov Solevita


Krém

  • 300 g mascarpone Lovilio
  • 250 g tučného roztierateľného tvarohu Pilos
  • 80 g práškového cukru Belbake
  • 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 2 vanilínové cukry Belbake


Poleva

  • 50 g Zlatého klasu
  • 600 ml šťavy z červených pomarančov Solevita
  • 60 g kryštálového cukru Belbake
  • 4 červené pomaranče

Potrebujeme

  • robot s nadstavcom metlička, sitko, tortovú formu s vyberateľným dnom a priemerom cca 24 cm, papier na pečenie, tortovú podložku

POSTUP

Korpus

Bielky šľaháme so štipkou soli a keď sa začne tvoriť pena, postupne prisypávame kryštálový a vanilínový cukor. Do pevného snehu opatrne stierkou zapracujeme najprv žĺtky a potom ostatné preosiate suroviny tak, aby sme nestratili objem.

Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Povrch zarovnáme a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 45 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť vo forme.

Sirup

Suroviny spolu krátko povaríme.

Krém

Suroviny spolu vyšľaháme dotuha.

Vychladnutý korpus vyberieme z formy, stiahneme papier na pečenie a pozdĺžne prerežeme na polovice. Na dno formy uložíme tortovú podložku a jednu polovicu korpusu. Formu uzatvoríme a korpus polejeme sirupom. Pridáme vrstvu asi 2/3 krému, prikryjeme druhou polovicou korpusu a úhľadne potrieme tenkou vrstvou zvyšného krému. Odložíme do chladničky.

Poleva

Zlatý klas rozmiešame v asi 100 ml šťavy. Zvyšnú šťavu necháme zovrieť s cukrom. Potom primiešame rozmiešaný Zlatý klas a za stáleho miešania uvaríme hustú polevu. Odstavíme a za občasného miešania, aby sa nevytvorila koža, necháme vychladnúť.

Pomaranče dôkladne umyjeme a nakrájame najprv na tenké plátky a tie potom na polovice. Mesiačiky uložíme tesne vedľa seba v jednej vrstve na tortu. Úhľadne nanesieme vrstvu vlažnej polevy a necháme tuhnúť v chladničke aspoň 8 hodín, ideálne do druhého dňa. 

Servírovanie

Pomocou flambovacej pištole alebo utierky namočenej do horúcej vody zohrejeme boky formy a stuhnutú tortu opatrne vyberieme. Nakrájame ju pomocou noža namočeného do horúcej vody a dozdobíme mesiačikmi pomarančov.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    17. marec 2022, 13:58

    Tortičku som urobila synovi k narodeninám a mala veľký, preveľký úspech :). Všetci sa predbiehali o dupľu...Takže ďakujeeeem za skvelý recept!!! Už niekoľko tort som podľa Vás urobila a zatiaľ je na našej strane maximálna spokojnosť. Ešte raz ďakujem a prajem všetko dobré!

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      19. marec 2022, 21:17

      tie šupky z pomarančov tam nevadili?

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        14. marec 2023, 18:14

        Nie, šupky nevadili, robili príjemne horkastú chuť - teda popravde, deťom trošku vadili, ale dospelým nie. A veľmi dobré je urobiť viac polevy (lekvár,med,džús) - aspoň dvojnásobok a poliať ním oba korpusy. Je to potom trošku na štýl punčového koláča a torta je tak príjemne šťavnatá.

        Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať