0
8
Pistáciový koláč s jahodami

Pistáciový koláč s jahodami

55 min
15 porcií

Suroviny

  • 120 g masla Pilos
  • 120 g kryštálového cukru Belbake
  • 3 vajcia
  • 150 g nesolených pistácií Alesto
  • 15 g Zlatého klasu
  • 10 ml tuzemáku Alliance
  • 2 lístkové cestá Chef Select
  • štipka soli Belbake
  • 500 g jahôd
  • 40 g medu
  • šťava z ½ citróna

Potrebujeme

robot s nadstavcom lopatka, sekací mixér, pravítko, plech na pečenie, pierko na potieranie


POSTUP

Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Potom za stáleho šľahania postupne po jednom zapracujeme dve vajcia. Pridáme 120 g najemno namletých pistácií, Zlatý klas, tuzemák a zašľaháme.

Jedno lístkové cesto rozprestrieme a vyrežeme z neho 30 cm dlhý obdĺžnik. Spolu s papierom ho preložíme na plech. Z prebytočného a druhého cesta vyrežeme 2 cm široké pásy, ktoré uložíme na koláč v dvoch vrstvách tak, aby sme vytvorili vyvýšené okraje. Rohy zarovnáme.

Do stredu natrieme krém. Vyvýšené okraje potrieme vajíčkom rozmiešaným so štipkou soli. Na krém poukladáme umyté jahody nakrájané na plátky (niekoľko jahôd necháme v celosti a odložíme na zdobenie). Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút.

Tip: Koláč je upečený, keď je hnedý aj zospodu. 

Upečený a vychladnutý koláč polejeme medom zmiešaným s citrónovou šťavou.


Servírovanie

Pistáciový koláč podávame dozdobený na štvrtiny nakrájanými čerstvými jahodami a nahrubo nasekanými zvyšnými pistáciami.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať