Pórová polievka s krutónmi
Suroviny
- 3 lyžice masla Pilos
- 1 cibuľa
- 1 pór
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžička soli Kania
- ⅓ lyžičky čierneho korenia Kania
- 3 stredne veľké zemiaky
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 vetvička rozmarínu
- 200 ml smotany na varenie Pilos (12 %)
- Ešte budeme potrebovať:
- 4 krajce toastového chleba
- 1 lyžica sušenej bazalky Kania
- 2 strúčiky cesnaku
- 6 lyžíc olivového oleja Primadonna
- ¼ lyžičky soli Kania
Potrebujeme
hrniec, hlbšiu panvicu
POSTUP
Na masle orestujeme na menšie kúsky nakrájanú cibuľu a kolieska póru. Restujeme cca 3 minúty. Pridáme nakrájaný strúčik cesnaku, soľ, čierne korenie a očistené zemiaky. Všetko zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme rozmarín a pod pokrievkou varíme cca 25 minút.
Kým sa polievka varí, nakrájame toastový chlieb na malé kocky a v mise ho zmiešame so sušenou bazalkou, pretlačenými strúčikmi cesnaku, soľou a olivovým olejom. Krutóny orestujeme na panvici dochrumkava cca 5 minút.
Polievku rozmixujeme, pridáme smotanu a opäť rozmixujeme.
Servírovanie
Podávame s chrumkavými krutónmi.