Posúch so slaninou a cibuľou
Suroviny
Cesto
- 100 ml teplej vody
- 100 ml mlieka Pilos
- štipka cukru Belbake
- 21 g čerstvého droždia
- 1 zemiak
- 500 g hladkej múky Belbake
- 1 vajce
- 3 lyžice rastlinného oleja Vita D´or
- 12 g soli Kania
Ešte budeme potrebovať
- 400 g anglickej slaniny Pikok
- 1 lyžica rastlinného oleja Vita D ´or
- 200 g kyslej smotany Pilos
- 2 červené cibule
Potrebujeme
plech, papier na pečenie, potravinársku fóliu
Postup
Kvások pripravíme zmiešaním vody, mlieka, cukru a droždia. Uvarený a vychladnutý zemiak nastrúhame najemno. Do robota s nadstavcom hák dáme nastrúhaný zemiak, múku, olej, kvások a soľ. Vymiesime hladké cesto, prikryjeme fóliou a necháme kysnúť približne 60 minút. Slaninu nakrájame na menšie kocky. Cibuľu nakrájame na tenké pásiky. Plech na pečenie vystelieme papierom. Na papier nalejeme 1 lyžicu oleja, aby sa cesto nelepilo. Cesto preložíme plech, potrieme kyslou smotanou, posypeme slaninou a cibuľou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 40 minút dozlatista.