
Veľkonočné kanapky
Suroviny
- 6 vajec
- soľ Kania
- 50 g slaného masla Deluxe
- 1 lyžica majonézy Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica plnotučnej horčice Kania
- čerstvá pažítka
- 100 g údeného lososa
- čerstvá petržlenová vňať
- 1 celozrnná bageta
- 100 g cherry paradajok
- 100 g čiernych olív bez kôstky Baresa
- 100 g smotanovej nátierky Pilos
- 1 francúzska bageta
- 100 g syra Camembert Deluxe
- 100 g sušených paradajok v náleve Deluxe
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička, hrniec, cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou
POSTUP
Plnené vajíčka
V osolenej vode uvaríme vajcia natvrdo, ošúpeme a prekrojíme po obvode, aby žĺtok ostal v celku. Žĺtky, maslo, majonézu, korenie, cesnak a horčicu rozmixujeme na krém, ktorým naplníme cukrárske vrecko a následne ním naplníme vaječné bielky. Zdobenie rozdelíme na 3 časti. Prvú časť plnených vajíčok dozdobíme pažítkou, na druhú poukladáme plátky údeného lososa a pažítku, tretiu časť dozdobíme petržlenovou vňaťou. Tip: Pre jednoduchšie ošúpanie vajec necháme v hrnci centimeter vody, hrniec prikryjeme tanierom a zatrasieme. Voda sa dostane pod škrupinu a vajcia sa šúpu jednoducho.
Lososové kanapky
Bagetu nakrájame našikmo na kanapky, natrieme smotanovou nátierkou a uložíme plátok lososa. Cherry paradajky prekrojíme na polovicu a vyrežeme trojuholník aby vznikli krídla. Olivy prerežeme na štvrtiny, použijeme ako hlavu lienky a bodky. Následne naaranžujeme na kanapky a posypeme pažítkou.
Camembertové kanapky
Bagetu nakrájame našikmo na kanapky, natrieme slaným maslom, preložíme syrom Camembert, sušenými paradajkami a dozdobíme petržlenovou vňaťou.