Pstruh pečený na taliansky spôsob cartoccio
- 2 celé pstruhy
- 2 papriky mix (červená, žltá)
- 4 lahôdkové cibuľky
- 100 g cherry paradajok
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 hrsť zelených olív bez kôstok Baresa
- čerstvý tymian
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- šťava z ½ citróna
- 50 g masla Pilos
- 1 hrsť mladého špenátu
POSTUP
POTREBUJEME
- papier na pečenie
- veľký plech
V miske zmiešame papriky nakrájané na pásiky, cibuľky na väčšie kúsky, cherry paradajky na polovice, cesnak na plátky, olivy, tymian, soľ, korenie a olivový olej. Pripravenú zeleninu rozdelíme na dve časti a každú položíme do stredu jedného papiera na pečenie. Do umytých a očistených pstruhov vložíme tymian a mesiačik citróna. Uložíme ich na zeleninu, osolíme, okoreníme, na ne položíme dva tenké plátky masla a pevne zabalíme do papiera. Takto pripravené balíčky preložíme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 minút (podľa veľkosti ryby).
Servírovanie
Balíček s rybou preložíme na tanier a otvoríme. Pstruha posypeme špenátom a pokvapkáme olejom.