Zeleninové fašírky
Suroviny
- 150 g nastrúhanej mrkvy
- 150 g brokolice
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 vajcia
- 50 g strúhaného parmezánu Lovilio
- 180 g strúhanky (+ na obaľovanie) Belbake
- 1 lyžička soli Kania
- ¼ lyžičky čierneho korenia Kania
- 100 g mrazenej (mexickej) zeleninovej zmesi Freshona
- olivový olej Primadonna
Potrebujeme
- strúhadlo, tyčový mixér, veľký plech, papier na pečenie
POSTUP
Nastrúhanú mrkvu, ružičky brokolice, nakrájanú cibuľu, cesnak a vajcia rozmixujeme. Pridáme najemno nastrúhaný parmezán, strúhanku, soľ, čierne korenie a rukami vypracujeme stredne husté cesto. Nakoniec pridáme zeleninovú zmes a ešte raz rukami premiešame.
Z cesta odoberáme kúsky o niečo väčšie ako pingpongová loptička, z ktorých rukami tvarujeme fašírky. Zľahka ich obalíme v strúhanke, premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C. Po 20 minútach fašírky otočíme a ešte 5 minút necháme dopiecť.
Servírovanie
Zeleninové fašírky servírujeme s kečupom alebo obľúbeným dipom.