Pstruh s bylinkovým dresingom a šalátovými srdiečkami
- 2 čerstvé pstruhy
- 3 šalátové srdiečka
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- maslo Pilos
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- 140 g datľových paradajok
- 2 citróny
- 2 hrste čerstvých byliniek podľa chuti (tymian, šalvia, oregano)
- 1 lyžička hrubozrnnej horčice Duc De Coeur
- 1 lyžička medu Confeira
- 1 hrsť čerstvej mäty
Postup
Potrebujeme
- grilovaciu panvicu
- metličku na šľahanie
Šalátové srdiečka
Umyté a osušené šalátové srdiečka rozdelíme podľa veľkosti na polovice alebo štvrtiny. Osolíme a okoreníme. Opekáme ich na rozohriatej panvici s olivovým olejom a 1 lyžicou masla. Po chvíli k nim pridáme rozpučený cesnak, na kolieska nakrájanú štipľavú papričku a celé datľové paradajky. Zľahka osolíme, okoreníme a opekáme na miernom ohni, kým srdiečka nezískajú zlatistú farbu. Na záver pridáme citrónovú šťavu a stiahneme z ohňa.
Pstruh
Umytých a osušených pstruhov ochutíme po oboch stranách soľou a korením. Do vnútra pstruhov vložíme 1 hrsť čerstvých byliniek. Grilujeme ich na rozpálenej grilovacej panvici z každej strany dozlastista. Podľa potreby prilievame počas grilovania olivový olej. Na záver položíme na každého pstruha kúsok masla a pokvapkáme šťavou z citróna. Stiahneme z ohňa a necháme na panvici dôjsť.
Dresing
V miske zmiešame horčicu, med a olivový olej. Ochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením. Na záver primiešame nahrubo nasekanú čerstvú mätu.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme pstruha a prelejeme ho výpekom. Vedľa pridáme zeleninovú prílohu a celé jedlo pokvapkáme horčicovo-mätovým dresingom. Môžeme dozdobiť lístkami mäty.