Pečená morská šťuka s paradajkovým ragú
Suroviny
- olivový olej Primadonna
- 8 strúčikov cesnaku
- 300 g cherry paradajok
- 50 ml bieleho suchého vína
- chilli korenie
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 100 g čiernych olív bez kôstok Baresa
- 50 g kapár Italiamo
- 600 g filiet z morskej šťuky bez kože
- 3 lyžice prepusteného masla
- hladká múka Belbake
- vetvička čerstvého tymianu
- 1 lyžica masla Pilos
- 1 hrsť čerstvej bazalky
POSTUP
V panvici s rozpáleným olejom orestujme plátky cesnaku dozlatista, pridáme na štvrtiny nakrájané cherry paradajky a podlejeme vínom. Ochutíme mletým chilli, korením, soľou, nakrájanými olivami a sekanými kaparami. Stiahneme plameň a necháme 3 – 4 minúty dusiť.
Medzitým filety z obidvoch strán osolíme, okoreníme, zľahka obalíme v hladkej múke a v panvici s rozpáleným prepusteným maslom opečieme dozlatista. Filety otočíme, stiahneme alebo vypneme plameň (záleží od typu ohrevu a panvice), pridáme vetvičku tymianu, lyžicu masla a necháme zvyšným teplom dopiecť. Priebežne môžeme vypečeným maslom prelievať.
Pred servírovaním do ragú vmiešame ešte nasekanú bazalku.
Servírovanie
Servírujeme v hlbokom tanieri, kam dáme bohatú porciu zeleninového ragú, na ňu položíme rybie filety i s vypečenými bylinkami a prelejeme maslom z opekania. Nakoniec ozdobíme niekoľkými lístkami bazalky.