0
8
Konfitované husacie stehná s restovanou červenou cibuľou

Konfitované husacie stehná s restovanou červenou cibuľou

4 h 30 m
4 porcie

Suroviny

Konfitované stehná

  • 4 husacie stehná s kožou a kosťou
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 50 g zázvoru
  • vetvička čerstvého rozmarínu
  • vetvička čerstvého tymianu
  • 1 – 2 l rastlinného oleja Vita D'or


Restovaná cibuľa

  • 50 g anglickej slaniny Pikok v celku
  • 1 kg červenej cibule
  • 1 lyžica kryštálového cukru Belbake
  • 1 lyžica celej rasce Kania
  • 100 ml červeného vína
  • 2 – 3 lyžice octu
  • 1 lyžička zemiakového škrobu Belbake
  • 2 lyžice vody


Chlpaté knedličky

  • 200 g varených zemiakov
  • 2 vajcia
  • 100 g surových zemiakov
  • 100 g hrubej múky Belbake
  • 1 lyžica masla Pilos
  • 1 lahôdková cibuľka
  • viedenská cibuľka


Viedenská cibuľka

  • 1 cibuľa
  • hladká múka Belbake na obalenie
  • 1 lyžička sladkej mletej papriky Kania
  • rastlinný olej Vita D´or na smaženie

Potrebujeme

strúhadlo

POSTUP

Konfitované stehná

Husacie stehná naložíme do soli, zázvoru, rozmarínu a tymianu. Necháme marinovať 24 hodín. Odležané mäso vložíme do oleja a konfitujeme v rúre vyhriatej na 120 °C asi 3 – 4 hodiny do mäkka.

Tip: Pozri si aj ako konfitovať kačacie stehno

Následne stehná vyberieme a dopekáme v rúre rozohriatej na 230 °C asi 15 minút do zlatista, aby získali chrumkavú kožu.

Restovaná cibuľa

Slaninu nakrájame na kocky a opečieme. Pridáme cibuľu nakrájanú na rezance a restujeme do sklovita. Poprášime cukrom, rascou a necháme skaramelizovať. Podlejeme vínom, octom, osolíme a necháme vyvariť. Ku koncu pridáme škrob rozmiešaný v troche vody, ktorým cibuľu zahustíme.

Chlpaté knedličky

Uvarené zemiaky prepasírujeme, pridáme vajcia, soľ a na jemno nastrúhané surové zemiaky. Premiešame a postupne prisypávame múku. Z vypracovaného cesta vytvarujeme pomocou lyžice knedličky, ktoré varíme vo vriacej osolenej vode za občasného otáčania 5 – 6 minút. Následne ich scedíme a orestujeme v panvici s rozohriatym maslom a nadrobno nakrájanou lahôdkovou cibuľkou.

Viedenská cibuľka

Cibuľu nakrájame na kolieska, obalíme v zmesi hladkej múky a mletej papriky a dozlatista usmažíme v rozohriatom oleji.

Servírovanie

Servírujeme dozdobené viedenskou cibuľkou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať