Konfitované husacie stehná s restovanou červenou cibuľou
Suroviny
Konfitované stehná
- 4 husacie stehná s kožou a kosťou
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 50 g zázvoru
- vetvička čerstvého rozmarínu
- vetvička čerstvého tymianu
- 1 – 2 l rastlinného oleja Vita D'or
Restovaná cibuľa
- 50 g anglickej slaniny Pikok v celku
- 1 kg červenej cibule
- 1 lyžica kryštálového cukru Belbake
- 1 lyžica celej rasce Kania
- 100 ml červeného vína
- 2 – 3 lyžice octu
- 1 lyžička zemiakového škrobu Belbake
- 2 lyžice vody
Chlpaté knedličky
- 200 g varených zemiakov
- 2 vajcia
- 100 g surových zemiakov
- 100 g hrubej múky Belbake
- 1 lyžica masla Pilos
- 1 lahôdková cibuľka
- viedenská cibuľka
Viedenská cibuľka
- 1 cibuľa
- hladká múka Belbake na obalenie
- 1 lyžička sladkej mletej papriky Kania
- rastlinný olej Vita D´or na smaženie
Potrebujeme
strúhadlo
POSTUP
Konfitované stehná
Husacie stehná naložíme do soli, zázvoru, rozmarínu a tymianu. Necháme marinovať 24 hodín. Odležané mäso vložíme do oleja a konfitujeme v rúre vyhriatej na 120 °C asi 3 – 4 hodiny do mäkka.
Tip: Pozri si aj ako konfitovať kačacie stehno.
Následne stehná vyberieme a dopekáme v rúre rozohriatej na 230 °C asi 15 minút do zlatista, aby získali chrumkavú kožu.
Restovaná cibuľa
Slaninu nakrájame na kocky a opečieme. Pridáme cibuľu nakrájanú na rezance a restujeme do sklovita. Poprášime cukrom, rascou a necháme skaramelizovať. Podlejeme vínom, octom, osolíme a necháme vyvariť. Ku koncu pridáme škrob rozmiešaný v troche vody, ktorým cibuľu zahustíme.
Chlpaté knedličky
Uvarené zemiaky prepasírujeme, pridáme vajcia, soľ a na jemno nastrúhané surové zemiaky. Premiešame a postupne prisypávame múku. Z vypracovaného cesta vytvarujeme pomocou lyžice knedličky, ktoré varíme vo vriacej osolenej vode za občasného otáčania 5 – 6 minút. Následne ich scedíme a orestujeme v panvici s rozohriatym maslom a nadrobno nakrájanou lahôdkovou cibuľkou.
Viedenská cibuľka
Cibuľu nakrájame na kolieska, obalíme v zmesi hladkej múky a mletej papriky a dozlatista usmažíme v rozohriatom oleji.
Servírovanie
Servírujeme dozdobené viedenskou cibuľkou.