0
6
Steak s cuketovými kroketami a holandskou omáčkou

Steak s cuketovými kroketami a holandskou omáčkou

1 h 20 m
4 porcie
  • 4 írske Rib Eye steaky Inisvale
  • 400 g cukety
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 2 vajcia
  • 4 strúčiky cesnaku
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 75 g strúhanky Castello
  • olivový olej Primadonna
  • 100 g cherry paradajok
  • čerstvá bazalka
  • 1 citrón (šťava)
  • 50 g masla Pilos
  • 50 ml suchého bieleho vína
  • 3 guľôčku celého korenia Mikado
  • 2 bobkové listy Mikado
  • ½ cibule
  • 2 žĺtky
  • 100 ml prepusteného masla
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku Mikado
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate

Postup

POTREBUJEME

  • sitko
  • misku (na šľahanie omáčky nad parou)
  • metličku
  • lis na cesnak
  • grilovaciu panvica
  • alobal

Krokety

Umytú cuketu nastrúhame, osolíme a necháme odkvapkať na sitku. Pridáme vajce, prelisovaný strúčik cesnaku, korenie a strúhanku. Pomocou 2 lyžíc tvarujeme krokety, ktoré pomaly opekáme na panvici s rozpáleným olivovým olejom zo všetkých strán dozlatista. Počas opekania podľa potreby prilievame olej.

Paradajková salsa

Cherry paradajky nakrájame na menšie kúsky a zmiešame ich s nasekanou bazalkou. Osolíme, okoreníme a prilejeme trochu olivového oleja a citrónovú šťavu. Premiešame a necháme chvíľu odpočívať, aby sa všetky chute spojili.

Steaky

Rib eye steaky osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenej grilovacej panvici z každej strany 2 -3 minúty. Pred dokončením položíme na každý steak kúsok masla a lístok bazalky.

Stiahneme z ohňa, prikryjeme alobalom a necháme pár minút dôjsť.

Holandská omáčka

V kastróliku z bieleho vína, guľôčok celého čierneho korenia, bobkových listov, nadrobno nasekanej cibule pripravíme redukciu (mala by sa zredukovať na 1/3 pôvodného množstva). Po uvarení scedíme a necháme trochu vychladnúť.

V miske vyšľaháme žĺtky s vychladnutou redukciou. Misku preložíme nad paru a žĺtky vyšľaháme do hustej peny. Stiahneme z ohňa a za stáleho šľahania postupne prilievame prepustené maslo (malo by mať rovnakú teplotu ako vyšľahané žĺtky – asi 60 °C).

Ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Primiešame paradajkový pretlak a nasekanú petržlenovú vňať.

Servírovanie

Rib eye steak servírujeme s cuketovými kroketami, ozdobenými paradajkovou salsou. Holandskú omáčku podávame v samostatnej miske.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info