Bravčové kocky na paprike
- 800 g bravčových kociek zo stehna
- 100 g cibule
- rastlinný olej Promienna
- 3 bobkové listy Mikado
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 4 lyžice mletej sladkej papriky Kania
- asi 500 ml vývaru
- 20 g hladkej múky Belbake
- 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- farebné papriky (1/2 červenej, 1/2 žltej)
- 4 lyžice kyslej smotany Pilos
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
- sitko
Bravčové kocky
Cibuľu nakrájame najemno a orestujeme v rozpálenom hrnci na troche oleja do zlatohneda. Pridáme umyté bravčové kocky a ďalej restujeme. Ochutíme bobkovým listom, soľou, mletým čiernym korením, sladkou paprikou a za stáleho miešania restujeme tak, aby sa paprika nespálila. Podlejeme vývarom a dusíme na miernom ohni pod pokrievkou domäkka.
Po zmäknutí vyberieme mäso z hrnca. Múku miešame so sladkou smotanou a pripravenou zmesou zahustíme omáčku v hrnci. Necháme variť aspoň 15 minút, potom omáčku prepasírujeme cez sitko. Nakoniec mäso vložíme späť do hrnca a krátko prevaríme.
Restovaná paprika
Umytú papriku nakrájame na kúsky a orestujeme na panvici s trochou oleja. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
Servírovanie
Bravčové kocky s omáčkou naservírujeme na tanier. Navrch pridáme orestovanú papriku, ozdobíme lyžicou kyslej smotany a čerstvou petržlenovou vňaťou. Ako príloha sa hodia špecle alebo žemľová knedľa.