Raw cheesecake z granátového jablka a cvikly
Korpus
- 180 g nesolených kešu Alesto
- 60 g strúhaného kokosu Belbake
- ¼ lyžičky soli Belbake
- 60 ml kokosového oleja Vita D´Or
- 30 ml citrónovej šťavy
Krém
- 200 ml šťavy z granátového jablka (z asi 400 g zrniečok granátového jablka)
- 80 ml cviklovej šťavy (z asi 150 g cvikly)
- 300 g nesolených kešu Alesto (vopred namočených vo vode)
- 150 ml kokosového oleja Vita D´Or
- 30 ml citrónovej šťavy
- 100 g medu Confeira
Na ozdobenie
- 2 granátové jablká
POSTUP
POTREBUJEME
- mixér na smoothie
- odšťavovač
- tortovú formu s priemerom 22 cm
- papier na pečenie
Čas mrazenia: 6 hodín
Korpus
V smoothie mixéri rozomelieme kešu na múčku. Pridáme ostatné suroviny a zmixujeme na hladké lepivé cesto. Natlačíme ho do formy vystlanej papierom na pečenie a dáme zamraziť.
Krém
Kešu namočíme na 2 hodiny do studenej vody.
Granátové jablko a cviklu odšťavíme alebo rozmixujeme v smoothie mixéri a precedíme, aby sme získali spolu 280 ml šťavy bez zrniečok.
Tip: Granátové jablko očistíme tak, že ho zrežeme zvrchu aj zospodu. Kôru po obvode narežeme na viacerých miestach, jablko rozlomíme a opatrne z neho vylúpeme zrniečka.
Všetky ingrediencie vlejeme do mixéra a rozmixujeme na hladkú hmotu, ktorú nalejeme na zamrazený korpus. Cheesecake mrazíme aspoň 6 hodín.
Servírovanie
Cheesecake uvoľníme z formy a necháme rozmraziť. Na záver ho dozdobíme zrniečkami granátového jablka.