
Restovaná treska s bulgurom, brokolicou a chrumkavými orechmi
Suroviny
Príloha
- 300 g brokolice
- soľ Kania
- 1 hrsť mix orechov Alesto
- 2 lahôdkové cibuľky
- 100 g cherry paradajok
- olivový olej Primadonna
- čierne mleté korenie Kania
- 1 lyžica masla Pilos
- 100 g bulguru Golden Sun
- čerstvá bazalka
Treska
- olivový olej Primadonna
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 300 g tresky
- 2 lyžice masla Pilos
- šťava z ½ citróna
Šalát
- 1 hrsť poľného šalátu
- olivový olej Primadonna
- balsamico Italiamo
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
Potrebujeme
panvice, hrniec
POSTUP
Príloha
Brokolicu rozoberieme na menšie ružičky, vložíme do vriacej, osolenej vody a po pár minútach vyberieme na sitko. Orechy opečieme na suchej panvici a preložíme do misky. Nakrájame lahôdkovú cibuľku a cherry paradajky. V rozpálenej panvici na olivovom oleji orestujeme paradajky, pridáme brokolicu, soľ, korenie, lahôdkovú cibuľku, maslo a bulgur uvarený podľa návodu na obale. Dochutíme soľou a korením. Pred koncom pridáme čerstvú, nasekanú bazalku, nasekané orechy a premiešame.
Treska
V rozpálenej panvici na olivovom oleji opečieme osolenú, okorenenú tresku kožou nadol. Pred koncom rybu obrátime a pridáme maslo. Nakoniec pokvapkáme citrónovou šťavou a stiahneme z ohňa.
Šalát
Poľný šalát ochutíme olivovým olejom, balsamicom, soľou, korením a premiešame.