Jelení guláš na červenom víne s rozmarínom a pečenou tekvicou
Suroviny
- 3 cibule
- 2 lyžice bravčovej masti Pikok
- 7 strúčikov cesnaku
- 4 bobkové listy Kania
- 7 guľôčok nového korenia
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 1 maslová tekvica
- olivový olej Primadonna
- čerstvý tymian
- 600 g jelenieho gulášu
- 1 lyžica sladkej mletej papriky Kania
- 2 lyžice paradajkového pretlaku Kania
- 300 ml červeného suchého vína
- horúca voda alebo zeleninový vývar
- 1 lyžica strúhanky Belbake
- čerstvý rozmarín
Servírovanie
- 2 lahôdkové cibuľky
Potrebujeme
papier na pečenie, plech
POSTUP
V hrnci rozpustíme masť. Prihodíme nadrobno nakrájanú cibuľu, bobkové listy a nové korenie. Ochutíme soľou, korením a nasekaným cesnakom. Po chvíli prihodíme mäso, osolíme, okoreníme a restujeme, kým sa mäso zatiahne. Pridáme papriku, paradajkový pretlak a ďalej restujeme. Podlejeme vínom, varíme, kým sa z vína odparí alkohol a prilejeme horúcu vodu alebo zeleninový vývar. Varíme približne 120 minút.
Tip: Ak je guláš príliš riedky, zahustíme ho strúhankou.
Na záver do guláša prisypeme nasekaný rozmarín.
Maslovú tekvicu ošúpeme, vyberieme dužinu a nakrájame na menšie kúsky. Tekvicu v miske polejeme olejom a ochutíme soľou a korením. Posypeme tymianom a všetko spolu dôkladne premiešame. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 20 minút.
Servírovanie
Upečenú tekvicu servírujeme s jelením gulášom a posypeme nasekanou lahôdkovou cibuľkou.