0
8
Roláda z bravčového mäsa so špenátom

Roláda z bravčového mäsa so špenátom

2 h 30 m
4 porcie

Roláda so špenátom

  • repkový olej Vita D'or
  • 1 cibuľa
  • 200 g baby špenátu
  • soľ Castello
  • mleté čierne korenie Mikado
  • 600 g bravčového stehna bez kosti, vcelku
  • 4 plátky Schwarzwaldskej šunky Dulano Selection
  • 1 hrsť čerstvých byliniek (bazalka, petržlenová vňať)
  • 3 - 4 strúčiky cesnaku

 

Hubová omáčka

  • rastlinný olej Vita D'or
  • 200 g šampiňónov
  • 1 lyžica masla Pilos
  • štipka rasce Mikado
  • 1 šalotka
  • 30 ml bieleho vína
  • 100 ml hydinového vývaru
  • 100 ml smotany Pilos (33 %)

 

Servírovanie

  • varený bulgur Campo Largo
  • čerstvé bylinky (petržlenová vňať, bazalka)
  • olivový olej Primadonna

POSTUP

POTREBUJEME

  • potravinovú fóliu
  • paličku na mäso
  • špagát
  • alobal

Roláda so špenátom

Špenát zmiešame s orestovanou cibuľkou, osolíme, okoreníme a vychladíme. Bravčové mäso rozrežeme tak, aby vznikol jeden veľký plát. Pod fóliou ho naklepeme, okoreníme, osolíme, poukladáme naň plátky Schwarzwaldskej šunky a pripravený špenát. Zrolujeme a zviažeme špagátom. Roládu preložíme na pekáč, znovu osolíme a okoreníme. Pridáme nasekané bylinky, olúpané strúčiky cesnaku a podlejeme vodou. Pečieme prikryté alobalom v rúre rozohriatej na 150 °C do mäkka asi 2 hodiny.

 

Hubová omáčka

V rozpálenej panvici s rastlinným olejom restujeme šampiňóny nakrájané na štvrtiny. Pridáme maslo, rascu a najemno nakrájanú šalotku. Podlejeme vínom a necháme prejsť varom, aby sa odparil alkohol. Potom prilejeme vývar a varíme asi 5 minút. Následne prilejeme smotanu a varíme do požadovanej hustoty. Omáčku ochutíme výpekom z mäsa, zredukujeme na potrebnú hustotu a podávame.

 

Servírovanie

Ako prílohu podávame bulgur uvarený podľa návodu na obale a dochutený veľkým množstvom nasekaných čerstvých byliniek s trochou olivového oleja. Na tanier naservírujeme porciu ochuteného bulguru, plátky rolády preliate trochou omáčky a ozdobené lístkami čerstvej bazalky. Väčšiu časť hubovej omáčky podávame v samostatnej miske.  

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info