Restované soba rezance s údeným tofu
- 1 červená cibuľa
- 50 g mrkvy
- 30 g zázvoru
- 4 strúčiky cesnaku
- 180 g údeného tofu Chef Select
- mungo výhonky v náleve Vitasia
- soľ Belbake
- wok olej Vitasia
- 300 g soba rezancov Vitasia
- 2 lyžice sójovej omáčky Vitasia
- tmavá wok omáčka Vitasia
- čerstvý koriander
- 2 lahôdkové cibuľky
- 100 g solených a restovaných kešu orechov Alesto
- repkový olej Vita D'or
- 1 šalotka
POSTUP
POTREBUJEME
- kovové sitko alebo kliešte
- wok panvicu
Všetky suroviny si predpripravíme a nakrájame. Cibuľu a mrkvu na prúžky, ošúpaný zázvor a cesnak najemno, tofu na asi polcentimentrové kocky. Výhonky scedíme a dáme variť osolenú vodu na rezance. V rozpálenej wok panvici s olejom speníme zázvor a cesnak. Po chvíli pridáme cibuľu a mrkvu. Do vriacej vody dáme variť soba rezance. Do panvice medzitým pridáme mungo výhonky, tofu, sójovú a wok omáčku. Potom pridáme aj čerstvo uvarené soba rezance. Zľahka premiešame, posypeme nahrubo nasekaným koriandrom a podávame.
Servírovanie
Jedlo servírujeme s nasekanou lahôdkovou cibuľkou, kešu orechmi, šalotkou pomaly smaženou v rastlinnom oleji a ozdobené lístkami koriandru.