Marinovaný tuniak s avokádom a citrusovými plodmi
Suroviny
- 4 steaky z tuniaka žltoplutvého
- 2 pomaranče
- 2 limetky
- šťava z 1 citróna
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 zrelé avokáda
- 1 vanička rukoly
- 20 cherry paradajok
- 100 g čerstvého koriandru
- 100 g pikantných restovaných slnečnicových semienok Alesto
Potrebujeme
cukrárske vrecko, sitko
POSTUP
Z pomarančov a limetiek nastrúhame kôru najemno. Potom z nich kôru odkrojíme a ostrým nožom vykrojíme segmenty - mesiačiky citrusov bez šupky. Zo zvyškov vytlačíme šťavu. Citrón odšťavíme.
Tip: Ako pripraviť citrusové segmenty sa dozviete tu.
Rybu nakrájame na 2 - 3 mm tenké plátky a marinujeme v zmesi šťavy z jedného pomaranča a polovice citróna, olivového oleja, kôry z jedného pomaranča a jednej limetky, soli a korenia približne 10 minút.
Avokáda ošúpeme a vyberieme kôstku. Potoch ich prepasírujeme cez jemné sitko a zmiešame s citrónovou šťavou, soľou, korením a pár kvapkami olivového oleja. Zmes preložíme do cukrárskeho vrecka.
Servírovanie
Rukolu uložíme na tanier, pridáme vykrojené segmenty a ochutíme zvyšnou šťavou, štipkou soli, korenia a olivového oleja. Pridáme na polovice prekrojené cherry paradajky a natrhaný koriander. Na šalát poukladáme plátky tuniaka a nakoniec ozdobíme avokádovou pastou a pikantnými semienkami slnečnice.