Bulgur s hubami a bravčovým karé
- 600 g bravčového karé bez kosti
- rastlinný olej Promienna
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g šampiňónov
- 200 g bulguru
- 300 ml bravčového vývaru
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 50 g masla Pilos
- 30 g syra grana padano Lovilio
- 1 lahôdková cibuľka
- čerstvá petržlenová vňať
- bylinkové maslo (5 lyžíc masla Pilos, bazalka, petržlenová vňať, pažítka)
- čerstvá bazalka na ozdobu
Postup
Potrebujeme
- panvicu s pokrievkou
- strúhadlo
Na rozohriatej panvici s rastlinným olejom orestujeme nadrobno nasekaný cesnak a cibuľu. Pridáme 100 g šampiňónov nakrájaných na menšie kúsky, prisypeme bulgur a krátko orestujeme. Podlejeme vývarom. Osolíme, okoreníme a varíme na miernom plameni domäkka (približne 25 minút). Podľa potreby prilievame vývar. Pred dokončením primiešame maslo, nastrúhaný syr grana padano, na kolieska nakrájanú lahôdkovú cibuľku a nasekanú petržlenovú vňať.
Plátky bravčového karé osolíme, okoreníme a opečieme z každej strany na rozohriatej panvici s rastlinným olejom. Tesne pred dokončením pridáme na každý plátok 1 lyžicu bylinkového masla, ktoré sme pripravili zmiešaním zmäknutého masla a nasekaných byliniek. Mäso necháme pod pokrievkou odpočívať.
Na rozohriatej panvici opečieme zvyšné šampiňóny nakrájané na kúsky, osolíme, okoreníme a pridáme k nim 1 lyžicu bylinkového masla.
Servírovanie
Plátky bravčového karé podávame s hubovým bulgurom, opečenými šampiňónmi a ozdobené lístkami bazalky.