0
15
Rizoto z červenej repy s karamelizovanou hruškou

Rizoto z červenej repy s karamelizovanou hruškou

45 min
4 porcie
  • olivový olej Primadonna
  • 1 menšia cibuľa
  • 200 g ryže Arborio Italiamo
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 50 ml bieleho suchého vína
  • 100 g varenej červenej repy
  • 600 ml  hydinového alebo zeleninového vývaru
  • 30 g + 1 lyžica masla Pilos
  • 2 hrušky 
  • 1 lyžička kryštálového cukru Castello
  • 100 g syra gorgonzola Lovilio
  • rukola (na ozdobenie)  
  • čierne korenie v mlynčeku Kania

POSTUP

POTREBUJEME

  • hlbokú panvicu 

V rozohriatej panvici s trochou olivového oleja opečieme najemno nasekanú cibuľu. Pridáme ryžu a krátko restujeme. Osolíme, podlejeme vínom a pridáme na malé kocky nakrájanú repu. Keď sa alkohol z vína odparí, pravidelne podlievame horúcim vývarom, aby bola ryža iba trochu zaliata. Za občasného miešania varíme približne 20 minút al dente. Potom rizoto zjemníme 30 g masla. Na záver vmiešame 50 g gorgonzoly. 

V rozohriatej panvici necháme rozpustiť lyžicu masla. Pridáme hrušky nakrájané na väčšie kusy a krátko opekáme. Posypeme ich cukrom a necháme skaramelizovať. Stiahneme plameň a necháme dôjsť. 

Servírovanie

Rizoto podávame v hlbšom tanieri s karamelizovanou hruškou. Ozdobíme ho kúskami gorgonzoly, lístkami rukoly a okoreníme. Môžeme posypať orechmi.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať