Roládky z cukety
- 2 cukety
- 100 g prírodného syra s bielou plesňou Cavabel
- 100 g jemnej smotanovej nátierky Cavabel
- 1 lyžica masla
- čerstvá petržlenová vňať
- 1 lyžica horčice Pagusa
- 4 lyžice olivového oleja Luccese
- 1 lyžica medu Marlene
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
Postup
Cukety umyjeme (neošúpeme ich) a pozdĺžne nakrájame škrabkou na dlhé pásy.
Plesňový syr nakrájame na malé kocky, zmiešame so smotanovou nátierkou, maslom a pridáme najemno nakrájanú petržlenovú vňať.
V malých množstvách dáme na začiatok každého plátku cukety syrovú zmes, zrolujeme a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Roládky necháme stuhnúť v chladničke.
Omáčku k roládkam si pripravíme veľmi jednoducho zmiešaním horčice, olivového oleja a medu. Podľa chuti pridáme soľ a mleté čierne korenie.
Roládky podávame s omáčkou a kúskami čerstvej bagety.