Taštičky plnené mäsom a ricottou
- 250 g mletého mäsa mix
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 strúčik cesnaku
- 1 hrsť nasekanej čerstvej pažítky
- 2 chladené lístkové cestá Chef Select
- 1 hrsť červených datľových paradajok
- 1 hrsť žltých datľových paradajok
- 200 g ricotty
- 1 vajíčko
POSTUP
POTREBUJEME
- strúhadlo
- lis na cesnak
- plech na pečenie
- papier na pečenie
- pierko na potieranie
Mleté mäso preložíme do misky, osolíme, okoreníme a pridáme k nemu prelisovaný cesnak a pažítku. Dôkladne spolu premiešame. Lístkové cesto rozvinieme a pomocou lyžice naň pokladáme kopčeky mäsovej zmesi tak, aby medzi nimi zostali približne 4 cm rozstupy. Na každý mäsový „kopček“ ešte pridáme nadrobno nakrájané paradajky a 1 lyžicu ricotty.
Cesto potrieme okolo kopčekov rozšľahaným vajíčkom a opatrne prikryjeme druhým plátom cesta. Vrchné cesto dôkladne pritlačíme okolo kopčekov, aby sa dôkladne spojilo so spodným. Cesto nakrájame na štvorce tak, aby v strede každého bola mäsová náplň. Okraje ešte raz dôkladne pritlačíme, aby náplň počas pečenia nevytekala.Taštičky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vrch potrieme zvyšným rozšľahaným vajíčkom.
Taštičky pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 20 minút dozlatista.