Avokádová nátierka
Suroviny
- 1 väčšie avokádo (cca 200 g)
- 2 lahôdkové cibuľky
- 1 štipľavá paprička
- 100 g uhorky
- 200 g syra feta Milbona
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
- šťava z ½ citróna
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
Servírovanie
- pečivo
- reďkovky
- mletá červená paprika Kania
- stonkový zeler
Potrebujeme
- sekací mixér
POSTUP
Zrelé avokádo prepolíme, zbavíme kôstky, šupky a vložíme do širšieho mixéra. Pridáme citrónovú šťavu, olej a rozmixujeme dohladka. Prihodíme nakrájané jarné cibuľky, uhorku, štipľavú papričku a štipku čierneho korenia. Rozmixujeme. Pridáme rozmrvenú fetu, zmixujeme a podľa potreby dochutíme soľou.
Servírovanie
Avokádovú nátierku rozotrieme na krajce chleba alebo iného pečiva a dozdobíme reďkovkou. Môžeme servírovať aj ako dip posypaný mletou paprikou so stonkovým zelerom či zeleninovými tyčinkami.
Tip: Nátierka má nadýchanú konzistenciu, použiť ju môžete aj ako penu na plnenie zeleniny či varených vajec. Výborne chutí aj ako plnka do wrapov či tortilly. Skúste ju ochutiť aj strúčikom cesnaku, čerstvou bazalkou či sezónnymi bylinkami.