0
5
Rybacia paštéta so šampiňónmi

Rybacia paštéta so šampiňónmi

1 h 10 m
4 porcie
  • 1 kg čerstvých pstruhov dúhových
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • šťava z 1 citróna
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 30 g šampiňónov
  • 2 lyžice masla
  • striedka z 2 krajcov bieleho chleba
  • 50 ml mlieka Pilos
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 natvrdo uvarené vajíčka
  • 2 celé vajíčka
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 vetvičky čerstvého tymianu
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky Kania
  • 2 lyžice strúhanky Belbake

Potrebujeme

  • sekací mixér
  • formu na terinu
  • alobal

Postup

Pstruhy zvnútra aj zvonku osolíme, okoreníme a pokvapkáme šťavou z citróna. Ryby rozložíme do zapekacej misy a obložíme ich cibuľou nakrájanou na štvrtiny. Zakryjeme alobalom a pečieme približne 30 minúť v rúre pri teplote 180 °C. Potom zo pstruhov oberieme mäso.

Šampiňóny nakrájame na plátky a orestujeme ich dozlatista na panvici na masle. Chlebovú striedku namočíme do mlieka.

V sekacom mixéri najemno rozmixujeme mäso zo pstruha, upečenú cibuľu, vyžmýkajú chlebovú striedku, 2/3 orestovaných šampiňónov, cesnak a 2 natvrdo uvarené vajcia. Potom k zmesi ručne primiešame 2 surové vajíčka, zvyšné šampiňóny a nasekanú petržlenovú vňať. Ochutíme čerstvým tymianom, mletou sladkou paprikou a podľa chuti osolíme a okoreníme.

Formu na terinu vymažeme maslo a vysypeme strúhankou. Vylejeme do nej pripravenú rybaciu zmes, prikryjeme alobalom a položíme na plech. Do plechu nalejeme vodu približne do polovice výšky formy na terinu. Pečieme pri teplote 150 °C približne 30 minút.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať