
Rýchly falafel s hummusom
Suroviny
- 250 g vareného cíceru Freshona
- 1 červená cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 1 lyžička sódy bikarbóny Belbake
- 1 lyžička soli Kania
- 1 lyžička mletej rasce Kania
- šťava z ½ limetky
- 3 lyžice hladkej múky Belbake
Ešte budeme potrebovať
- 1 lyžica olivového oleja Primadonna
- 200 g hummusu s restovanou cibuľkou Chef select
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Potrebujeme
plech na pečenie, papier na pečenie
POSTUP
Varený cícer, nakrájanú červenú cibuľu, strúčiky cesnaku, hrsť petržlenovej vňate, sódu bikarbónu, soľ, mletý kmín, šťavu z limetky a hladkú múku rozmixujeme mixérom tak, aby nám ostali menšie kúsky cíceru. Ručne vytvarujeme z hmoty guľôčky vo veľkosti golfovej loptičky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 20 minút.
Servírovanie
Do väčšej misky rozotrieme hummus s restovanou cibuľkou, poukladáme falafel, polejeme olivovým olejom a dozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.