Rýchly jablkový koláč
Suroviny
- 2 a pol jablka
- šťava z ½ citróna
- 5 lyžíc jablkového pyré Freshona
- 1 lyžička mletej škorice Mikado
- 1 lístkové cesto Chef select
- 6 lyžíc marhuľového džemu Maribel
- 2 lyžice teplej vody
- 1 vajce
- 3 lyžičky trstinového cukru Belbake
Servírovanie
- práškový cukor Belbake
Potrebujeme
okrúhlu formu s priemerom 24 cm
POSTUP
Umyté jablká nakrájame na tenké plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou.
V menšej miske zmiešame jablkové pyré so škoricou.
Formu vystelieme lístkovým cestom. Okraje zarovnáme a prebytočným cestom vyplníme prázdne miesta. Na lístkové cesto rozotrieme škoricové pyré a do kruhu poukladáme plátky jabĺk.
Džem zmiešame s teplou vodou a zmesou potrieme jablká.
Z cesta po bokoch vytvoríme okraje, ktoré potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme trstinovým cukrom.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 - 25 minút.
Servírovanie
Jablkový koláč podávame posypaný práškovým cukrom.