Šalát caprese s bagetkou a citrónovým dresingom
- 3 malé svetlé bagetky
- 250 g cherry paradajok
- 3 lahôdkové cibuľky
- 125 g mozzarelly Lovilio
- 75 g sušených paradajok v oleji Baresa
- 3 lyžice olivového oleja Primadonna
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- štipka kryštálového cukru Belbake
- 2 hrste čerstvej bazalky
Postup
Bagetky opečieme dochrumkava na panvici a potom ich rukami natrháme na menšie kúsky. Cherry paradajky prekrojíme na polovice. Lahôdkové cibuľky očistíme a nakrájame na kolieska. Mozzarellu tiež nakrájame na menšie kúsky. Sušené paradajky scedíme a 1 lyžicu oleja si odložíme na neskôr. Pripravené suroviny spolu premiešame v miske.
1 lyžicu oleja zo sušených paradajok dôkladne zmiešame s olivovým olejom, šťavou z citróna, soľou, čiernym korením a cukrom. Pridáme k šalátu a necháme 20 – 30 minút odstáť, aby sa všetky chute spojili.
Pred servírovaním ozdobíme lístkami bazalky.