Šalát s grilovaným ananásom a kuracím mäsom
- 2 kuracie prsia
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1/2 čerstvého ananásu
- 6 lyžíc olivového oleja Biotrend
- 1 lyžica šťavy z citróna
- 1 lyžica medu Confeira
- 1 lyžička hrubozrnnej francúzskej horčice Duc De Coeur
- 1 hrsť rukoly
- 1/2 hlávky ľadového šalátu
- 1 hrsť čerstvého špenátu
- 1 červená cibuľa
Postup
Kuracie prsia osolíme, okoreníme a nakrájame na menšie kúsky. Ananás ošúpeme, nakrájame na mesiačiky a spolu s mäsom opečieme na grilovacej panvici alebo grile dozlatista.
Z olivového oleja, šťavy z citróna, medu a hrubozrnnej horčice si vymiešame dresing.
Ľadový šalát natrháme na menšie kúsky, zmiešame so špenátom, rukolou a na kolieska nakrájanou červenou cibuľou.
Servírovanie
Na tanier naložíme zmes šalátov, na vrch poukladáme grilované kuracie kúsky a mesiačiky ananásu. Polejeme pripraveným dresingom.