Zelený šalát s granátovým jablkom
Suroviny
Zálievka
- 4 lyžice olivového oleja Deluxe
- 1 lyžica medu Deluxe
- 1 lyžička horčice Kania
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- šťava z ½ citróna
- 2 strúčiky cesnaku
Šalát
- 2 hrste poľného šalátu
- 1 hrsť rukoly
- ⅓ ľadového šalátu
- 8 – 9 cherry paradajok
- 1 granátové jablko
Ešte budeme potrebovať
- 200 g mozzarelly
- 1 bageta
Potrebujeme
- dosku, misu
POSTUP
Zálievka
V mise zmiešame olej, med, horčicu, soľ, čierne mleté korenie a najemno pretlačené strúčiky cesnaku. Ochutíme šťavou z ½ citróna.
Šalát
2 hrste poľného šalátu, 1 hrsť rukoly, na väčšie kúsky nakrájaný ľadový šalát a paradajky na štvrtinky zmiešame spolu vo väčšej mise. Prihodíme semienka granátového jablka, prelejeme zálievkou a dôkladne premiešame.
Servírovanie
Šalát podávame s plátkami mozarelly pokvapkanými olejom a kúskami bagety.