Šalát s kuracím mäsom
- 3 zemiaky
- 3 vajcia
- 1 paradajka
- 1 hlávka šalátu (napr. ľadový)
- 1 červená cibuľa
- 400 g kuracích rezňov
- soľ Belbake
- olivový olej Primadonna
- 150 g vlašských orechov Alesto
- 1 lyžička medu Marlene
- 4 lyžičky šťavy z citrónu
- 1 lyžička horčice Pagusa
- čierne korenie z mlynčeka Kania
- čerstvá pažítka
Postup
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a nakrájame na kocky. Vajíčka uvaríme natvrdo a nakrájame na mesiačiky (na štvrťky). Na mesiačiky nakrájame aj paradajku. Šalát potrháme na kúsky. Cibuľu rozkrojíme na polovicu a nakrájame na plátky.
Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, osolíme a sprudka opečieme na panvici na troche olivového oleja.
Suroviny vložíme do väčšej šalátovej misy a zľahka premiešame. Na vrch pridáme v rukách rozdrvené vlašské orechy.
Dressing si pripravíme zmiešaním citrónovej šťavy s medom, horčicou a 6 lyžičkami olivového oleja. Ochutíme soľou a čiernym korením.
Hotový šalát zalejeme dressingom a pred podávaním posypeme nasekanou pažítkou.