Cestovinový šalát s kuracím mäsom v prosciutte
Suroviny
- 500 g kuracích stehenných rezňov
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
- 1 vetvička čerstvej bazalky
- 50 g prosciutta Dulano
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja Primadonna
- 180 g cestovín maccheroni
- 150 g cherry paradajok
- 40 g čiernych olív bez kôstok Baresa
- 60 g červenej papriky
- 50 g salámy Milano
- 50 g syra Scamorza
- 50 g mozzarelly Pilos
- 20 g čerstvej rukoly
-
Taliansky dresing
- 1 lyžica nasekaných kapár
- štipka štipľavej papričky
- 1 lyžica čerstvého oregana
- čerstvý tymian
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 2 lyžice nastrúhaného parmezánu Milbona
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica citrónovej kôry
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 45 ml červeného vínneho octu
- 1 lyžica medu
- 60 ml extra panenského olivového oleja Primadonna
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
Servírovanie
- 50 g nepražených solených pistácií Alesto
Potrebujeme
panvicu, špáradlá, ručný mixér
POSTUP
Kuracie mäso osolíme, okoreníme, na každý plátok položíme lístok bazalky, mäso obalíme v prosciutte a zrolujeme. Prepichneme špáradlom, aby sme rolku upevnili. V panvici s rozohriatym olivovým olejom mäso opečieme na miernom plameni dozlatista zo všetkých strán.
Taliansky dresing
Nasekané kapary, štipľavú papričku, oregano, tymian, horčicu, nastrúhaný parmezán, cesnak a citrónovú kôru zalejeme citrónovou šťavou, vinným octom, medom, olivovým olejom a premiešame. Osolíme, okoreníme a krátko premixujeme tyčovým mixérom.
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedené a mierne vychladnuté cestoviny vložíme do misy a premiešame s prekrojenými cherry paradajkami, nakrájanými olivami, paprikou, pásikmi talianskej salámy a syrov. Ochutíme natrhanými listami bazalky, rukolou a talianskym dresingom.
Servírovanie
Porciu cestovinového šalátu servírujeme s opečeným mäsom, z ktorého sme po opečení vybrali špáradlá. Nakoniec posypeme nasekanými pistáciami.