0
5
Cestovinový šalát s kuracím mäsom v prosciutte

Cestovinový šalát s kuracím mäsom v prosciutte

30 min
4 porcie

Suroviny

  • 500 g kuracích stehenných rezňov
  • keramický mlynček s morskou soľou Kania
  • keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
  • 1 vetvička čerstvej bazalky
  • 50 g prosciutta Dulano
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja Primadonna
  • 180 g cestovín maccheroni
  • 150 g cherry paradajok
  • 40 g čiernych olív bez kôstok Baresa
  • 60 g červenej papriky
  • 50 g salámy Milano
  • 50 g syra Scamorza
  • 50 g mozzarelly Pilos
  • 20 g čerstvej rukoly

Taliansky dresing

  • 1 lyžica nasekaných kapár
  • štipka štipľavej papričky
  • 1 lyžica čerstvého oregana
  • čerstvý tymian
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 2 lyžice nastrúhaného parmezánu Milbona
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica citrónovej kôry
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 45 ml červeného vínneho octu
  • 1 lyžica medu
  • 60 ml extra panenského olivového oleja Primadonna
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania


Servírovanie

  • 50 g nepražených solených pistácií Alesto

Potrebujeme

panvicu, špáradlá, ručný mixér


POSTUP

Kuracie mäso osolíme, okoreníme, na každý plátok položíme lístok bazalky, mäso obalíme v prosciutte a zrolujeme. Prepichneme špáradlom, aby sme rolku upevnili. V panvici s rozohriatym olivovým olejom mäso opečieme na miernom plameni dozlatista zo všetkých strán.


Taliansky dresing

Nasekané kapary, štipľavú papričku, oregano, tymian, horčicu, nastrúhaný parmezán, cesnak a citrónovú kôru zalejeme citrónovou šťavou, vinným octom, medom, olivovým olejom a premiešame. Osolíme, okoreníme a krátko premixujeme tyčovým mixérom.

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedené a mierne vychladnuté cestoviny vložíme do misy a premiešame s prekrojenými cherry paradajkami, nakrájanými olivami, paprikou, pásikmi talianskej salámy a syrov. Ochutíme natrhanými listami bazalky, rukolou a talianskym dresingom.


Servírovanie

 Porciu cestovinového šalátu servírujeme s opečeným mäsom, z ktorého sme po opečení vybrali špáradlá. Nakoniec posypeme nasekanými pistáciami.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať