Krevetový šalát s mangom a avokádom
Suroviny
- 200 g celých varených nelúpaných kreviet
- 3 limetky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 lyžice trstinového cukru Belbake
- čerstvá štipľavá paprička
- 1 červená cibuľa
- 2 zrelé avokáda
- 1 mango
- 12 cherry paradajok
- 1 hrsť čerstvého koriandra
- 1/4 ľadového šalátu
- 50 g pikantných slnečnicových semienok Alesto
POSTUP
Krevety očistíme a zalejeme šťavou z jednej limetky. Osolíme, okoreníme a necháme odležať.
Marinádu pripravíme zmiešaním šťavy z dvoch limetiek, cukru a štipľavej papričky. Pridáme cibuľu nakrájanú na rezance, na väčšie kusy nakrájané avokádo, mango, paradajky, natrhaný koriander a ochutené krevety. Dôkladne premiešame.
Servírovanie
Do hlbokého taniera alebo misky naservírujeme najprv vrstvu na rezance nakrájaného ľadového šalátu, potom pridáme pripravený krevetový šalát a na záver posypeme slnečnicovými semienkami.