Pečený bôčik v alobale s cesnakovo-zázvorovou marinádou
- 500 g bravčového bôčika nakrájaného na plátky
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 cm zázvoru
- 1 menšia štipľavá paprika
- 2 lyžice medu
- olivový olej Primadonna
- čerstvý rozmarín
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 zväzok petržlenu
- 1 zväzok mrkvy
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 2 stonky stonkového zeleru
POSTUP
POTREBUJEME
- alobal
- papier na pečenie
- grilovacie kliešte
- pahrebu
Vo väčšej mise zmiešame cesnak, zázvor a papriku nasekané na plátky, med, olej, natrhaný rozmarín, soľ a čierne korenie. Postupne pridávame na väčšie kusy nakrájanú koreňovú zeleninu (petržlen, mrkvu, bielu časť cibule) a stonkový zeler. Na veľký kus alobalu položíme papier na pečenie. Do stredu uložíme porciu pripravenej zeleniny, na vrch položíme plátok bôčiku, ktorý ešte ochutíme soľou, korením a trochou marinády z cesnaku, zázvoru a štipľavej papriky. Dôkladne zabalíme, aby počas pečenia nevytekala šťava. Rovnakým spôsobom pripravíme ďalšie porcie. Položíme do pahreby, na vrch poukladáme horúce uhlíky a pečieme približne 15 minút.