Šalát s pečeným kurčaťom
Pečené kurča
- 1 celé kurča bez drobov
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice francúzskej hrubozrnnej horčice Duc de Coeur
- olivový olej Primadonna
- čerstvý tymian
- šťava z ½ citróna
- rasca celá Mikado
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
Šalát
- olivový olej Primadonna
- 2 cukety
- 2 fenikle
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- čerstvý tymian
- šťava z 1 citróna
- 2 červené cibule
- 500 g cherry paradajok
- 100 g zelených olív bez kôstok Baresa
- 100 g šalátu insalatina
POSTUP
POTREBUJEME
- zapekaciu misu
Pečené kurča
Z medu, hrubozrnnej horčice, olivového oleja, nadrobno nasekaného tymianu, citrónovej šťavy a rasce pripravíme marinádu. Umyté a osušené kurča vložíme do zapekacej misy. Osolíme, okoreníme, polejeme pripravenou marinádou a podlejeme trochou vody. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C približne 1 hodinu. Kurča počas pečenia polievame výpekom, aby ostalo šťavnaté.
Šalát
V rozohriatej panvici s trochou olivového oleja restujeme cuketu nakrájanú na väčšie hranolčeky. Z fenikla odrežeme spodnú drevnatú časť a tiež vrchnú časť s vňaťou. Nakrájame ho na tenké pásiky a pridáme k cukete restovať. Osolíme, okoreníme a podľa potreby pokvapkáme olejom. Pridáme natrhaný tymian. Tesne pred dokončením pokvapkáme citrónovou šťavou. V mise zmiešame cibule nakrájané na prúžky, cherry paradajky prekrojené na polovice a olivy. Ochutíme soľou a čiernym korením. Pridáme mierne vychladnutú restovanú zeleninu a šalát insalatina. Zľahka premiešame.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu šalátu, naň kuracie mäso nakrájané na tenké plátky a prelejeme výpekom.