Ragú s chorizom a zapekanými zemiakmi
- 600 g bravčovej krkovičky bez kosti
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 100 g choriza vcelku Sol&Mar
- 3 bobkové listy Kania
- 1 lyžica štipľavej mletej papriky Kania
- 425 ml (1 plechovka) krájaných paradajok Freshona
- 1 l bravčového vývaru
- 20 zelených olív bez kôstok Baresa
- 20 čiernych olív bez kôstok Baresa
- 4 väčšie zemiaky
- čerstvý rozmarínu
- 2 lahôdkové cibuľky
POSTUP
POTREBUJEME
- zapekaciu misu
Ragú
Mäso nakrájame na kocky a vložíme do panvice s rozohriatym olivovým olejom. Osolíme, okoreníme a opečieme do zlatista. Pridáme cesnak nakrájaný na plátky, cibuľu na drobno, chorizo na kocky a necháme krátko restovať. Po chvíli pridáme bobkové listy, mletú papriku, krájané paradajky a vývar. Prikryjeme pokrievkou a na miernom plameni dusíme. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme zelené a čierne olivy a dovaríme bez pokrievky.
Zapekané zemiaky
Zemiaky v šupke nakrájame na mesiačiky. Preložíme do zapekacej misy, osolíme, posypeme rozmarínom, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C asi 20 minút.
Servírovanie
Ragú servírujeme posypané nakrájanou lahôdkovou cibuľkou a spolu so zemiakmi.