6
57
Francúzske zemiaky s mletým mäsom
Pre spustenie videa musíte akceptovať marketingové cookies .

Francúzske zemiaky s mletým mäsom

1 h 30 m
6 porcií

 

  • 500 g mletého mäsa mix
  • 1,5 kg zemiakov
  • soľ Castello
  • mleté čierne korenie Kania
  • čerstvý tymian
  • 150 g sterilizovaných kyslých uhoriek Freshona
  • 2 cibule
  • 150 g maďarskej klobásy Csabai Pikok
  • 4 vajcia
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky

POSTUP

POTREBUJEME

  • zapekaciu misu
  • metličku na šľahanie

 

Očistené a umyté zemiaky nakrájame na tenké plátky. Polovicu rozložíme na dno zapekacej misy, osolíme a okoreníme. Mleté mäso ochutíme soľou, čiernym korením a nasekaných tymianom. Rovnomerne ho rozprestrieme na zemiaky.

 

Pridáme vrstvu uhoriek nakrájaných na tenko, cibúľ na prúžky, klobásy na kolieska a na záver vrstvu zvyšných zemiakov. Nakoniec všetko zalejeme zmesou z vajíčok, smotany na šľahanie, soli a čierneho korenia. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 60 – 90 minút.

 

Servírovanie

Francúzske zemiaky podávame posypané lahôdkovou cibuľkou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať