Francúzske zemiaky s mletým mäsom
- 500 g mletého mäsa mix
- 1,5 kg zemiakov
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Kania
- čerstvý tymian
- 150 g sterilizovaných kyslých uhoriek Freshona
- 2 cibule
- 150 g maďarskej klobásy Csabai Pikok
- 4 vajcia
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
POSTUP
POTREBUJEME
- zapekaciu misu
- metličku na šľahanie
Očistené a umyté zemiaky nakrájame na tenké plátky. Polovicu rozložíme na dno zapekacej misy, osolíme a okoreníme. Mleté mäso ochutíme soľou, čiernym korením a nasekaných tymianom. Rovnomerne ho rozprestrieme na zemiaky.
Pridáme vrstvu uhoriek nakrájaných na tenko, cibúľ na prúžky, klobásy na kolieska a na záver vrstvu zvyšných zemiakov. Nakoniec všetko zalejeme zmesou z vajíčok, smotany na šľahanie, soli a čierneho korenia. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 60 – 90 minút.
Servírovanie
Francúzske zemiaky podávame posypané lahôdkovou cibuľkou.