3
3
Šišky so smotanovým krémom

Šišky so smotanovým krémom

1 h 0 m
20 porcií

Šišky

  • 350 ml vlažného mlieka Pilos
  • 80 g kryštálového cukru Castello
  • 20 g droždia
  • 400 g polohrubej múky Castello
  • 2 žĺtky
  • kôra z 1 citróna
  • 50 g zmäknutého masla Pilos
  • štipka soli Castello
  • rastlinný olej Promienna na vypraženie

Ovocná omáčka

  • 200 g mrazeného lesného ovocia
  • 4 lyžice trstinového cukru Belbake

Smotanový krém

  • 250 g jemného tvarohu Pilos
  • 250 g kyslej smotany Pilos (18%)
  • 1 vanilínový cukor

Potrebujeme

  • mixér s miesiacimi a šľahacími metličkami
  • valček
  • šálku alebo koliesko na vykrajovanie
  • hlbšiu panvicu na vyprážanie
  • kuchynské utierky

Šišky

Vo vlažnom mlieku s lyžicou kryštálového cukru necháme z droždia vykysnúť kvások. V mixéri potom z múky, kvásku, žĺtkov, zvyšného cukru, citrónovej kôry, masla a soli vypracujeme vláčne cesto (musí sa odliepať od stien nádoby). Cesto preložíme do misky, prikryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť približne 20 až 30 minút. Vykysnuté cesto na doske premiesime. Rozvaľkáme na hrúbku asi 2 cm a vykrojíme kolieska, ktoré necháme ešte asi 10 minút podkysnúť. Do stredu vykrojených koliesok môžeme prstami urobiť jamky. Šišky pomaly vypražíme v rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista. Preložíme ich na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.

Smotanový krém

Tvaroh, smotanu a vanilínový cukor vymiešame pomocou mixéra na jemný krém.

Ovocná omáčka

Mrazené lesné ovocie s trstinovým cukrom varíme v kastróle, kým sa cukor roztopí. Necháme vychladnúť.

Servírovanie

Šišky podávame so smotanovým krémom a lyžicou lesného ovocia.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    03. február 2017, 02:10

    Dobry den, velmi chutny recept mne sa zdal ale tiez velmi riedky tak som dala viac muky, co ma ale zase sklamalo ako uz pri tretom recepte sisiek je to ze sice nafuknu sa ale urobi sa iba akoby korka a vnutro nenarastie. Prosim neviete mi poradit kde robim chybu ?

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. august 2016, 19:49

    Skúšali sme šišky s týmto krémom lebo sa mi veľmi páčil podľa prezentacie, ale teda vôbec nevyšiel ako je na videu- zmiesany tvaroh s kyslou smotanou je iba tekutá hmota. Uz teraz neveverím ze sa dá tak vyšľahať aby bol z toho krem- ved to je kyslá smotana a nie smotana na šľahanie. Takze som sklamaná a už asi ine skúšať nebudem.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      24. august 2016, 12:57

      Dobrý deň, tvaroh so smotanou a vanilínovým cukrom stači šľahať mixérom len krátko, prípadne ručne. Ak dáte krém do chladničky, stuhne. Nenechajte sa týmto drobným neúspechom odradiť! Veľa úspechov pri pečení praje Tím kuchynalidla.sk

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. máj 2016, 01:09

    Cesto bolo veľmi riedke tak som musela pridať viacej múky ale veľmi príjemné a lahodne sú chuťovo.

    Odpovedať


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info