Slimáky plnené kozím syrom a sušenými paradajkami
- 1/4 kocky droždia
- 1 lyžička kryštálového cukru Belbake
- asi 300 ml vlažnej vody
- 500 g hladkej múky Belbake
- 1 lyžička soli Belbake
- olivový olej Promienna
- 200 g sušených paradajok v oleji Baresa
- 150 g kozieho syra Chene d´Argent
Postup
V miske zmiešame droždie s cukrom a asi 100 ml vlažnej vody. Necháme chvíľu postáť, aby vznikol kvások. Do misy nasypeme múku, pridáme pripravený kvások, soľ, 50 ml olivového oleja, zvyšnú vlažnú vodu a vymiesime hladké a pružné cesto. Podľa potreby môžeme pridať vlažnú vodu alebo múku, aby bolo cesto vláčne. Asi 30 minút ho necháme kysnúť na teplom mieste.
Sušené paradajky scedíme a rozmixujeme.
Vykysnuté cesto krátko premiesime na pomúčenej doske. Potom ho vyvaľkáme na tenký plát do tvaru obdĺžnika. Potrieme rozmixovanými sušenými paradajkami a navrch poukladáme kúsky kozieho syra. Cesto zrolujeme do tvaru rolády a nakrájame na asi 2 cm hrubé kolieska, ktoré rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 220 °C asi 12 minút dozlatista. Po upečení pokvapkáme olivovým olejom.