0
25
Slimáky plnené kozím syrom a sušenými paradajkami

Slimáky plnené kozím syrom a sušenými paradajkami

1 h 0 m
5 porcií
  • 1/4 kocky droždia
  • 1 lyžička kryštálového cukru Belbake
  • asi 300 ml vlažnej vody
  • 500 g hladkej múky Belbake
  • 1 lyžička soli Belbake
  • olivový olej Promienna
  • 200 g sušených paradajok v oleji Baresa
  • 150 g kozieho syra Chene d´Argent

Postup

V miske zmiešame droždie s cukrom a asi 100 ml vlažnej vody. Necháme chvíľu postáť, aby vznikol kvások. Do misy nasypeme múku, pridáme pripravený kvások, soľ, 50 ml olivového oleja, zvyšnú vlažnú vodu a vymiesime hladké a pružné cesto. Podľa potreby môžeme pridať vlažnú vodu alebo múku, aby bolo cesto vláčne. Asi 30 minút ho necháme kysnúť na teplom mieste.

Sušené paradajky scedíme a rozmixujeme.

Vykysnuté cesto krátko premiesime na pomúčenej doske. Potom ho vyvaľkáme na tenký plát do tvaru obdĺžnika. Potrieme rozmixovanými sušenými paradajkami a navrch poukladáme kúsky kozieho syra. Cesto zrolujeme do tvaru rolády a nakrájame na asi 2 cm hrubé kolieska, ktoré rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 220 °C asi 12 minút dozlatista. Po upečení pokvapkáme olivovým olejom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať