Citrónovo-makový koláč
Suroviny
Cesto
- 290 g hladkej múky Belbake
- 230 g kryštálového cukru Belbake
- 20 g mletého maku Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 100 ml mlieka Pilos
- 3 vajcia
- 90 g masla Pilos
- 1 citrón
Citrónová voda
- ½ citróna
- 5 lyžíc vody
Poleva
- 12 lyžíc práškového cukru Belbake
- ½ citróna
Servírovanie
- 200 g čučoriedok
Potrebujeme
plech na pečenie s rozmermi 24 cm × 21cm, papier na pečenie, špajdľu
POSTUP
Cesto
Múku, cukor, mak, kypriaci prášok a sódu bikarbónu zmiešame. Pridáme mlieko, vajcia, roztopené maslo, kôru a šťavu z citróna. Premiešame a cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút.
Citrónová voda
Citrónovú šťavu zmiešame s vodou. Ešte teplý upečený koláč poprepichujeme špajdľou a polejeme citrónovou vodou.
Poleva
V miske zmiešame práškový cukor s citrónovou šťavou. Koláč potrieme polevou.
Servírovanie
Vychladnutý citrónovo-makový koláč servírujeme ozdobený čučoriedkami.