0
3
XXL marshmallow

XXL marshmallow

24 h 0 m
20 porcií

Suroviny

  • cca 1 l vody
  • 80 g plátkovej želatíny
  • 1 kg kryštálového cukru Belbake
  • 40 g vanilínového cukru Belbake
  • rastlinný olej Vita D´or na vymastenie hrnca
  • práškový cukor Belbake

Potrebujeme

  • mixér alebo kuchynský robot s nadstavcom metlička, 5 l hrniec

POSTUP

Do veľkej misy alebo hrnca so 480 ml studenej vody ponoríme plátky želatíny.

Do ďalšieho hrnca nalejeme 480 ml studenej vody, nasypeme 1 kg kryštálového cukru a 40 g vanilínového cukru. Zohrievame, kým sa cukor rozpustí a následne miešame, kým hmota úplne prevrie. Necháme vrieť cca 1 minútu a stiahneme z ohňa.

Tip: Ak nemáme k dispozícii veľkú misu alebo hrniec, môžeme množstvá rozdeliť na polovicu a pripraviť v dvoch misách alebo hrncoch.

Počkáme, kým sirup mierne vychladne, potom ho ešte horúci prilejeme do mixéra, v ktorom ho šľaháme spolu s namočenou želatínou približne 10 – 15 minút, kým vznikne tuhý sneh.

Veľký 5 l hrniec vymastíme olejom a dno jemne posypeme práškovým cukrom, aby sa marshmallow po obvode hrnca neprilepil. Vyšľahanú hmotu prelejeme do hrnca a necháme pri izbovej teplote tuhnúť 24 hodín.

Servírovanie

XXL marshmallow nakrájame na menšie kúsky a obaľujeme v práškovom cukre.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať