XXL marshmallow
Suroviny
- cca 1 l vody
- 80 g plátkovej želatíny
- 1 kg kryštálového cukru Belbake
- 40 g vanilínového cukru Belbake
- rastlinný olej Vita D´or na vymastenie hrnca
- práškový cukor Belbake
Potrebujeme
- mixér alebo kuchynský robot s nadstavcom metlička, 5 l hrniec
POSTUP
Do veľkej misy alebo hrnca so 480 ml studenej vody ponoríme plátky želatíny.
Do ďalšieho hrnca nalejeme 480 ml studenej vody, nasypeme 1 kg kryštálového cukru a 40 g vanilínového cukru. Zohrievame, kým sa cukor rozpustí a následne miešame, kým hmota úplne prevrie. Necháme vrieť cca 1 minútu a stiahneme z ohňa.
Tip: Ak nemáme k dispozícii veľkú misu alebo hrniec, môžeme množstvá rozdeliť na polovicu a pripraviť v dvoch misách alebo hrncoch.
Počkáme, kým sirup mierne vychladne, potom ho ešte horúci prilejeme do mixéra, v ktorom ho šľaháme spolu s namočenou želatínou približne 10 – 15 minút, kým vznikne tuhý sneh.
Veľký 5 l hrniec vymastíme olejom a dno jemne posypeme práškovým cukrom, aby sa marshmallow po obvode hrnca neprilepil. Vyšľahanú hmotu prelejeme do hrnca a necháme pri izbovej teplote tuhnúť 24 hodín.
Servírovanie
XXL marshmallow nakrájame na menšie kúsky a obaľujeme v práškovom cukre.