Šodó chlebíček s ovocím
Suroviny
Chlebík
- 4 bielky
- štipka soli Kania
- 90 g kryštálového cukru Belbake
- 4 žĺtky
- 120 g hladkej múky Belbake
Šľahačka
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
- 250 g mascarpone Milbona
- 50 g práškového cukru Belbake
- 450 g jahodového džemu Maribel
Na ozdobu
- 150 g jahôd
- 100 g čučoriedok
- 100 g malín
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička, formu na chlebík, papier na pečenie
POSTUP
Chlebík
Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny. Do zmesi postupne primiešavame cukor. Do snehu jemne vmiešame žĺtky a preosiatu múku. Cestom naplníme formu na chlebík vystlanú papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 45 minút. Chlebík necháme vychladnúť vo forme a následne ho nakrájame na plátky.
Šľahačka
Smotanu na šľahanie, mascarpone a práškový cukor vyšľaháme dotuha.
Na plátok chlebíka nanesieme džem, ozdobíme krémom a prikryjeme druhým plátkom chlebíka. Navrch opäť nanesieme krém a šodó chlebíček ozdobíme ovocím.