Makové rezy
Cesto
- 6 bielkov
- 125 g práškového cukru Belbake
- 125 g mletého maku Gardis
Šľahačka
- 500 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 1 vanilínový cukor
Potrebujeme
- metličku
- plech s rozmermi 23x30 cm
- papier na pečenie
- šľahací mixér
Cesto
Vo väčšej miske metličkou zmiešame bielky, mak a cukor. Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 10 - 15 minút. Ešte horúci plát cesta rozkrojíme po šírke na 3 rovnaké časti a až potom ho necháme vychladnúť.
Šľahačka
Smotanu s vanilínovým cukrom vyšľaháme mixérom na tuhú šľahačku a dáme zachladiť do chladničky.
Makové rezy
Na spodný plát cesta natrieme vrstvu šľahačky (asi 0,5 cm). Prikryjeme druhým plátom cesta, ktorý tiež potrieme vrstvou šľahačky. Prikryjeme posledným plátom cesta a vrch aj boky potrieme šľahačkou. Uhladíme a necháme dôkladne stuhnúť v chladničke. Pred podávaním môžeme posypať makom na ozdobenie.