13
15
Sobíkovia, marokánky a čoko kolieska

Sobíkovia, marokánky a čoko kolieska

0 min
4 porcie

Sobíkovia

  • 250 g hladkej múky Castello
  • 150 g práškového cukru Castello
  • 1 vanilkový pudingový prášok
  • kôra z 1 citróna
  • 1 vajíčko
  • 200 g zmäknutého masla

Na ozdobu

  • 1 lyžica práškového cukru Castello
  • niekoľko kvapiek šťavy z citróna
  • čokoládové cukríky červenej farby Mister Choc
  • roztopenú čokoládu na varenie Fin Carré (52 % kakaa)

Marokánky

  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 3 lyžice kryštálového cukru Castello
  • 4 lyžice hladkej múky Castello
  • 100 g vlašských orechov Alesto Fine
  • 100 g sušeného ovocia (marhule a brusnice)

Čoko kolieska

  • 200 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 4 sušené marhule
  • 2 lyžice sušených brusníc Alesto
  • 1/2 hrnčeka nasekaných vlašských orechov Alesto Fine
  • 1/2 hrnčeka strúhaného kokosu

Sobíkovia

Počet porcií: 18 - 24 kusov

Čas prípravy: 45 minút

Potrebujeme

  • strúhadlo
  • papier na pečenie

Postup

V miske zmiešame múku, cukor, vanilkový puding a kôru z citróna. Primiešame 1 vajíčko a zmäknuté maslo. Ručne vymiesime tuhšie cesto. Z cesta odoberieme kúsky vo veľkosti vlašských orechov a vytvarujeme z nich guľôčky, ktoré poukladáme ďalej od seba na plech vystlaný papierom na pečenie. Všetky guľôčky stlačíme a vytvarujeme z nich kolieska s priemerom 6 – 7 cm. Aby sa cesto nelepilo na ruky, môžeme si ich namáčať do misky s vodou. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 15 minút. Po upečení necháme kolieska vychladnúť.

Práškový cukor a niekoľko kvapiek citrónovej šťavy zmiešame v miske. Vznikne nám „lepidlo“, ktorým budeme+ na kolieska „naliepať“ cukríky.

Vychladnuté kolieska ozdobíme ako sobíkov – roztopenou čokoládou nakreslíme parôžky a oči. Červený cukrík „prilepíme“ pripraveným „lepidlom“ ako červený nos sobíka.

Marokánky

Počet porcií: 30 kusov

Čas prípravy: 35 minút

Potrebujeme

  • metličku na šľahanie
  • papier na pečenie

Postup

V miske vo vodnom kúpeli dôkladne zmiešame smotanu, cukor a múku. Za stáleho miešania varíme, kým zmes nezačne hustnúť. Misku zložíme z parného kúpeľa a zmes necháme vychladnúť.

Do vychladnutej zmesi primiešame nasekané orechy a sušené ovocie. Na plech vystlaný papierom na pečenie lyžicou naložíme kôpky cesta a vytvarujeme do tvaru koliesok. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 12 minút, kým okraje koliesok nezačnú hnednúť.

Po upečení kolieska nožom opatrne odlepíme z papiera na pečenie a necháme vychladnúť.

Čoko kolieska

Počet porcií: 30 kusov

Čas prípravy: 30 minút

Potrebujeme

  • silikónovú podložku s kolieskami

Postup

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme ju mierne vychladnúť. Marhule nakrájame na tenké pásiky a brusnice rozkrojíme na polovice.

Silikónovú podložku dáme poriadne zachladiť do mrazničky. Potom na ňu lyžicou nanesieme čokoládu do tvaru koliesok. Všetky kolieska ozdobíme marhuľami, brusnicami, orechami a strúhaným kokosom. Potom dáme silikónovú formu s čokoládovými kolieskami stuhnúť do mrazničky.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • kuchynalidla.sk
    30. november 2015, 10:27

    Dobrý deň hosť, na ozdobu môžete použiť čokoládové cukríky červenej farby Mister Choc, ktoré nájdete v každej našej predajni alebo lentilky. Veľa úspechov pri pečení želá Tím kuchynalidla.sk.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    29. november 2015, 16:03

    Dobry den, mna tiez zaujima kde sa daju zohnat tie cervene cokoladove gulicky na nostek sobika. dakujem

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. december 2014, 13:34

    Dobrý den, recept na marokánky je rychlý a mnohem chutnější než můj původní recept. Nahoru jsem je potřela rozpuštěnou čokoládou. Sobíci jsou výborní, chtěla jsem dělat nějaké cukroví pro děti a toto je přesně pro ně :-) díky za dobré tipy.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    22. december 2014, 12:12

    prosim vas, tie cervene lentilky kde kupim? lebo ak kupim obycajne a povyberam len spravnu farbu, tak zvysne zjem :) ale v pripade nudze budem farbit marcipan a gulickovat :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. december 2014, 17:50

    Odporúčam dať viac múky do cesta na sobíkov. Keď som si urobila cesto podľa receptu, bolo riedke a strašne sa lepilo. Po pridaní múky, ide pekne vyvaľkať. Pozor tí, čo máte teplovzdušnú rúru!!! Čas pečenia stačí max. 10 minút

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info