1
25
Souvlaki s tortillou a tzatziki

Souvlaki s tortillou a tzatziki

1 h 0 m
6 porcií

Souvlaki

  • 1 kg bravčového gulášu zo stehna
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kôra z 1/2 citróna
  • čerstvý rozmarín
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky Mikado
  • olivový olej Primadonna
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 100 ml suchého bieleho vína

Tzatziki

  • 1 uhorka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1/2 citróna
  • 1 lyžička olivového oleja Primadonna
  • 400 g gréckeho jogurtu Eridanous
  • čerstvá mäta

Príloha

  • 4 – 6 tortilla placiek Crusti Croc
  • čerstvá rukola

POSTUP

POTREBUJEME

  • potravinovú fóliu
  • drevené špajdle
  • panvicu určenú do rúry alebo zapekaciu misu
  • strúhadlo

Čas marinovania: 3 – 4 hodiny

Souvlaki

V miske zmiešame najemno nastrúhané 2 strúčiky cesnaku, kôru z 1/2 citróna, nasekaný rozmarín a mletú červenú papriku. Pridáme olivový olej a dochutíme soľou a čiernym korením. Bravčové kocky vložíme do marinády, dobre premiešame a prikryjeme fóliou. Mäso necháme v chladničke marinovať 3 – 4 hodiny, ideálne celú noc. Marinované mäso napichneme na drevené špajdle. Opekáme ho

zo všetkých strán na panvici s rozohriatym olivovým olejom. Opečené špízy podlejeme vínom. Potom ich preložíme do zapekacej misy, prelejeme výpekom a môžeme podliať ešte trochou vína. Zakryjeme alobalom a dáme dopiecť do rúry vyhriatej na 200 °C približne na 30 minút. Krátko pred dopečením alobal odstránime. 

Tzatziki

V miske zmiešame nahrubo nastrúhanú uhorku, najemno nastrúhané 3 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, kôru a šťavu z ½ citróna. Pridáme olivový olej, grécky jogurt a nadrobno nasekanú mätu. Poriadne

premiešame a odložíme do chladničky. 

Tortilla placky

Tortilla placky opečieme z oboch strán na rozohriatej panvici s trochou oleja. Pred podávaním ich prekrojíme na trojuholníky.

Servírovanie

Souvlaki podávame s tortillou, tzatziki a čerstvou rukolou. Jedlo pokvapkáme olivovým olejom a rukolu dochutíme citrónovou šťavou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    23. jún 2024, 16:37

    Do tzaziky ide mata a nie kopor?

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      08. august 2024, 13:32

      Áno, dávame mätu :)

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      05. august 2024, 13:28

      Mäta, keďže je to grécke jedlo.

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      05. august 2024, 13:28

      Mäta, keďže je to grécke jedlo.

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať