Šúľance s makom
Suroviny
- 400 g uvarených (očistených) zemiakov
- 170 g hrubej múky Belbake
- štipka soli Kania
- 1 vajce
- 100 g masla Pilos
- 100 g mletého maku Belbake
- 40 g práškového cukru Belbake
Potrebujeme
- sitko
POSTUP
Očistené zemiaky uvaríme a nastrúhame najemno. Zmiešame s múkou, soľou, vajcom a vypracujeme cesto.
Na pomúčenej pracovnej doske cesto rozdelíme na menšie kúsky, z ktorých tvarujeme šúľance. Vhodíme ich do vriacej vody a keď vyplávajú na hladinu, varíme ich ešte ďalšie dve minúty.
Uvarené ich scedíme a vhodíme do väčšej misy. Polejeme ich roztopeným maslom, posypeme makom a cukrom. Opatrne premiešame. Makové šúľance servírujeme ešte teplé.