23
103
Pizza so šunkou a salámou

Pizza so šunkou a salámou

1 h 0 m
2 porcie
  • 100 g dusenej šunky Dulano
  • 50 g labužníckej salámy v kabátiku Dulano
  • 1/2 kocky droždia
  • 1 lyžička kryštálového cukru Castello
  • 300 ml vlažnej vody
  • 500 g hladkej múky Castello
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 400 g krájaných lúpaných paradajok z konzervy Freshona
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 hrsť čerstvého oregana
  • 250 g kráľovského neúdeného syra Bluedino
  • 1/2 červenej a 1/2 žltej papriky
  • 1 hrsť zelených olív bez kôstky Baresa

POTREBUJEME

  • dosku na vaľkanie
  • valček
  • mixér
  • strúhadlo

Obloha

Ku krájaným paradajkám pridáme nastrúhaný strúčik cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, zmes osolíme a okoreníme. Hrsť oregana nasekáme a pridáme k paradajkovej omáčke. Poriadne premiešame a necháme odstáť. Syr nastrúhame nahrubo na strúhadle. Z paprík vykrojíme jadrovníky a nakrájame ich na tenké kolieska.

Cesto

Droždie rozmrvíme do malej misky, pridáme lyžičku cukru, zalejeme vlažnou vodou a premiešame. Kvások položíme na teplé miesto asi na 5 minút, kým nezačnú vystupovať bublinky.

Hladkú muku nasypeme do veľkej misy, pridáme 2 lyžice olivového oleja a osolíme. Potom k múke prilejeme kvások a ručne alebo mixérom vymiesime vláčne cesto (podľa potreby prisypeme trochu múky alebo vody). Dobre vymiesené cesto sa odliepa od stien misky. Vytvarujeme ho do tvaru bochníka a necháme kysnúť v miske asi 20 minút na teplom mieste prikryté utierkou.

Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na 2 časti. Z každého kusa vyformujeme bochník, ktorý necháme ešte 5 minút nakysnúť pod utierkou.

Bochníky cesta potom vyvaľkáme a vytvarujeme do tvaru kruhu. Dávame pozor, aby sa cesto neroztrhlo. Položíme ich na plech vymastený trochou olivového oleja. Cesto potrieme paradajkovou omáčkou a posypeme strúhaným syrom. Na syr poukladáme plátky šunky, suchej salámy, farebné papriky a olivy. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 230 °C na 10 minút.

SERVÍROVANIE

Upečenú pizzu posypeme pred podávaním čerstvým oreganom a pokvapkáme olivovým olejom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    27. február 2020, 17:41

    cesto je super

    Odpovedať
  • Katka M
    28. august 2018, 11:25

    Super pizza, ja som robila paradajkovy zaklad + sunka + mozzarella kedze taketo prekombinovane pizze nemusim ale vdaka za super navod na cesto. Ano, pravda je, ze vody treba menej, plus moj osobny tip, pozor na paradajkovy zaklad, ja som dala hojne a pizza bola potom dost premocena, nabuduce dam o polovicu menej. A tiez by som nechala cesto vykysnut dlhsie, nech je pizza potom nadychanejsia.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      16. február 2019, 12:20

      ja cesto najprv trochu predpeciem a potom nanho dam paradajkovy zaklad a ostatne veci a dopeciem potom nie je premocena

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. december 2015, 19:41

    Pomer vody a muky je urcite preklep vody urcite o polovicu menej.takto z cesta zostane riedky zlepenec :-)a kysne slhsie ako 20 min :-D inak cesto super

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      27. apríl 2018, 16:28

      Ja som dala vody tak, ako je v recepte a vyšlo super, len som musela pizzu dlhšie piecť.

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      17. jún 2017, 00:44

      Tiez si myslim, robila som to podla receptu a tej vody bolo ozaj privela.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    07. október 2015, 14:31

    Je to super recept a najlepšie cesto aké som robila :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    08. august 2015, 21:49

    Naj pizza! odporucam! mhmmmm. Aku som na nu dostala chut... MNAAAAAM!!!! NAAAAAJ

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info