26
136
Pizza so šunkou a salámou

Pizza so šunkou a salámou

1 h 0 m
2 porcie
  • 100 g dusenej šunky Dulano
  • 50 g labužníckej salámy v kabátiku Dulano
  • 1/2 kocky droždia
  • 1 lyžička kryštálového cukru Belbake
  • 300 ml vlažnej vody
  • 500 g hladkej múky Belbake
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 400 g krájaných lúpaných paradajok z konzervy Freshona
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 hrsť čerstvého oregana
  • 250 g kráľovského neúdeného syra Bluedino
  • 1/2 červenej a 1/2 žltej papriky
  • 1 hrsť zelených olív bez kôstky Baresa

POTREBUJEME

  • dosku na vaľkanie
  • valček
  • mixér
  • strúhadlo

Obloha

Ku krájaným paradajkám pridáme nastrúhaný strúčik cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, zmes osolíme a okoreníme. Hrsť oregana nasekáme a pridáme k paradajkovej omáčke. Poriadne premiešame a necháme odstáť. Syr nastrúhame nahrubo na strúhadle. Z paprík vykrojíme jadrovníky a nakrájame ich na tenké kolieska.

Cesto

Droždie rozmrvíme do malej misky, pridáme lyžičku cukru, zalejeme vlažnou vodou a premiešame. Kvások položíme na teplé miesto asi na 5 minút, kým nezačnú vystupovať bublinky.

Hladkú muku nasypeme do veľkej misy, pridáme 2 lyžice olivového oleja a osolíme. Potom k múke prilejeme kvások a ručne alebo mixérom vymiesime vláčne cesto (podľa potreby prisypeme trochu múky alebo vody). Dobre vymiesené cesto sa odliepa od stien misky. Vytvarujeme ho do tvaru bochníka a necháme kysnúť v miske asi 20 minút na teplom mieste prikryté utierkou.

Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na 2 časti. Z každého kusa vyformujeme bochník, ktorý necháme ešte 5 minút nakysnúť pod utierkou.

Bochníky cesta potom vyvaľkáme a vytvarujeme do tvaru kruhu. Dávame pozor, aby sa cesto neroztrhlo. Položíme ich na plech vymastený trochou olivového oleja. Cesto potrieme paradajkovou omáčkou a posypeme strúhaným syrom. Na syr poukladáme plátky šunky, suchej salámy, farebné papriky a olivy. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 230 °C na 10 minút.

SERVÍROVANIE

Upečenú pizzu posypeme pred podávaním čerstvým oreganom a pokvapkáme olivovým olejom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    16. september 2022, 12:25

    Mozem si predpripravit cesto a dat do chladnicky a robit na druhy den? Dakujem.

    Odpovedať
  • Peter
    05. august 2021, 13:07

    Najlepšie cesto a to som ich už vyskúšal veľa. len droždia dávam ešte trošku menej (ako sa podarí 1/4-1/3 ;o). Aj rajčinový základ robím tento, len treba ochutnať, aby to nebolo veľmi kyslé.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      08. september 2021, 17:09

      Dobrý deň Peter, ďakujeme za pochvalu a skvelé tipy. Prajeme vám pekný deň. :-)

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    15. február 2021, 21:35

    Súper

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      19. február 2021, 10:44

      Dobrý deň, ďakujeme za pochvalu, sme radi, že Vám pizza chutila :)

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    27. február 2020, 18:41

    cesto je super

    Odpovedať
  • Katka M
    28. august 2018, 11:25

    Super pizza, ja som robila paradajkovy zaklad + sunka + mozzarella kedze taketo prekombinovane pizze nemusim ale vdaka za super navod na cesto. Ano, pravda je, ze vody treba menej, plus moj osobny tip, pozor na paradajkovy zaklad, ja som dala hojne a pizza bola potom dost premocena, nabuduce dam o polovicu menej. A tiez by som nechala cesto vykysnut dlhsie, nech je pizza potom nadychanejsia.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      16. február 2019, 13:20

      ja cesto najprv trochu predpeciem a potom nanho dam paradajkovy zaklad a ostatne veci a dopeciem potom nie je premocena

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať