2
20
Zapečené mleté mäso v lístkovom ceste

Zapečené mleté mäso v lístkovom ceste

1 h 0 m
4 porcie
  • 500 g mletého mäsa mix
  • 1 väčšia cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 vajcia
  • čerstvý tymian
  • 1 lyžica sladkej mletej papriky Kania
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 100 g Schwarzwaldskej šunky Dulano Selection
  • 1 chladené lístkové cesto Belbake
  • 30 g masla
  • 100 g šampiňónov
  • 250 g čerstvého špenátu

Potrebujeme

  • pierko na potieranie
  • kuchynské utierky
  • papier na pečenie

Mleté mäso v lístkovom ceste

K mletému mäsu pridáme najemno nasekanú polovicu cibule, 2 strúčiky cesnaku, rozšľahané vajíčka (trochu si odložíme na potrenie cesta), najemno nasekaný tymian, mletú papriku, soľ a korenie. Mäsovú hmotu dôkladne premiešame najskôr varechou, a potom rukou. Na dosku položíme 4 – 5 plátkov šunky tak, aby sa trochu prekrývali a zabalíme do nich polovicu mäsovej zmesi. Potom roládu zabalíme do lístkového cesta. Postup zopakujeme. Vzniknú 2 záviny, ktoré položíme spojom nadol na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a zľahka popicháme vidličkou. Konce závinov necháme otvorené. Pečieme v rozohriatej rúre pri 190 °C približne 40 minút dozlatista. Potom ich vyberieme a záviny necháme 5 – 10 minút odpočívať.

Špenát so šampiňónmi

Druhú polovicu cibule nasekáme nadrobno, 1 strúčik cesnaku na plátky a orestujeme v hrnci na rozohriatom masle. Po chvíli pridáme na menšie kúsky nakrájané šampiňóny. Keď sú orestované dozlatista, pridáme umytý a osušený špenát. Premiešame a chvíľu restujeme, kým špenát nezmäkne. Pred servírovaním preložíme na kuchynské utierky a osušíme od prebytočnej tekutiny.

Servírovanie

Do stredu plytkého taniera naservírujeme špenát so šampiňónmi. Naň položíme 2 kúsky mletého mäsa v lístkovom ceste.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    23. október 2015, 15:22

    Vynikajúce!

    Odpovedať
  • Michal Roba
    18. september 2015, 15:09

    toto jedlo je vinikajúce jednoduchá a rýchla príprava a na tanieri to vyzerá bezchybne k tomu zemiaky pečené v šupke a majstrovské dielo je na svete

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať