Bravčové karé s karamelizovanými jablkami a pečenou kapustou
- 8 plátkov bravčového karé
- 600 g bielej hlávkovej kapusty
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- trochu celej rasce Kania
- 4 bobkové listy Mikado
- 4 strúčiky cesnaku
- olivový olej Italiamo
- asi 200 ml vývaru
- 2 jablká
- 50 g trstinového cukru
- 50 ml suchého bieleho vína
- 1 hrsť sušených hrozienok Suntree
- rastlinný olej Promienna
- 1 lyžica masla
Potrebujeme
- zapekaciu misu
- alobal
Postup
Pečená kapusta
Kapustu rozkrojíme na polovicu a potom ju aj s hlúbikom nakrájame na väčšie mesiačiky. Poukladáme ich do zapekacej misy, osolíme, okoreníme, pridáme trochu rasce, bobkové listy a roztlačený cesnak. Celé pokvapkáme olivovým olejom a podlejeme vývarom. Zapekaciu misu prikryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 150 °C asi 45 minút.
Karamelizované jablká
Umyté a ošúpané jablká nakrájame na kocky. Na panvici necháme skaramelizovať cukor. Keď sa cukor rozpustí, pridáme jablká, ktoré na panvici v karameli obalíme. Podlejeme vínom a prisypeme sušené hrozienka. Krátko povaríme, aby sa karamel úplne rozpustil.
Bravčové karé
Na panvici na troche rastlinného oleja orestujeme z oboch strán osolené a okorenené plátky mäsa. Potom k nim pridáme skaramelizované jablká aj so šťavou. Na záver zjemníme maslom.
Servírovanie
Bravčové karé s karamelizovanými jablkami podávame s pečenou kapustou.