1
19
Špagety s paradajkami, feniklom a morčacím mäsom

Špagety s paradajkami, feniklom a morčacím mäsom

30 min
4 porcie
  • 250 g morčacích pŕs vcelku
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • olivový olej Primadonna
  • 1 fenikel
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 250 g špagiet Combino
  • 140 g sušených paradajok v oleji Baresa
  • 250 g cherry paradajok
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • hoblinky parmezánu Lovilio

Postup

POTREBUJEME

  • hlbšiu panvicu alebo wok

 

Nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak restujeme na panvici s trochou olivového oleja. Po chvíli pridáme na malé kúsky nakrájaný fenikel. Osolíme, okoreníme a ďalej opekáme. Potom pridáme na malé kocky nakrájané morčacie prsia. Príliš nemiešame, aby sa mäso nezačalo dusiť. Ochutíme soľou a korením.

Medzitým uvaríme špagety vo vriacej osolenej vode „al dente“ (približne 8 – 9 minút). Scedíme a necháme odkvapkať. Keď mäso získa zlatohnedú farbu, pridáme na panvicu sušené paradajky nakrájané nadrobno a cherry paradajky na polovice. Podlejeme vínom a počkáme, kým sa z neho odparí alkohol. Stiahneme z ohňa, pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať a špagety. Dôkladne premiešame.

Servírovanie

Špagety servírujeme v hlbokom tanieri posypané hoblinkami parmezánu a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať