Špagety s paradajkami, feniklom a morčacím mäsom
- 250 g morčacích pŕs vcelku
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- olivový olej Primadonna
- 1 fenikel
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 250 g špagiet Combino
- 140 g sušených paradajok v oleji Baresa
- 250 g cherry paradajok
- 100 ml suchého bieleho vína
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- hoblinky parmezánu Lovilio
Postup
POTREBUJEME
- hlbšiu panvicu alebo wok
Nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak restujeme na panvici s trochou olivového oleja. Po chvíli pridáme na malé kúsky nakrájaný fenikel. Osolíme, okoreníme a ďalej opekáme. Potom pridáme na malé kocky nakrájané morčacie prsia. Príliš nemiešame, aby sa mäso nezačalo dusiť. Ochutíme soľou a korením.
Medzitým uvaríme špagety vo vriacej osolenej vode „al dente“ (približne 8 – 9 minút). Scedíme a necháme odkvapkať. Keď mäso získa zlatohnedú farbu, pridáme na panvicu sušené paradajky nakrájané nadrobno a cherry paradajky na polovice. Podlejeme vínom a počkáme, kým sa z neho odparí alkohol. Stiahneme z ohňa, pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať a špagety. Dôkladne premiešame.
Servírovanie
Špagety servírujeme v hlbokom tanieri posypané hoblinkami parmezánu a nasekanou petržlenovou vňaťou.